Na Netflixu dávají Hillbilly Elegy podle knižní předlohy J. D. Vance

/ Netflix

Americká elegie v režii držitele Oscara Rona Howarda a natočená podle bestselleru oceněného deníkem The New York Times spisovatele J. D. Vance přináší silné osobní vzpomínky na příběh jedné rodiny v průběhu tří generací, kde se boj o přežití střídá s výhrou nad osudem, které společně definují tvář celé rodiny.

J. D. Vance (Gabriel Basso), bývalý mariňák z Ohia, který teď studuje práva na Yale, může získat práci svých snů. Jenže rodinná krize ho přinutí vrátit se zpátky do míst, na která se snažil zapomenout. J. D. musí čelit komplikované intenzitě rodinných poměrů, včetně křehkého vztahu s matkou bojující se závislostí (Amy Adams). J. D. se díky vzpomínkám babičky Mamaw (Glenn Close), nezdolné a moudré ženy, která ho vychovala, vyrovnává s nesmazatelným otiskem rodinné historie, která ovlivňuje i jeho vlastní osud.

Další články

TV Kosmas

Markéta Pilátová o Senzibilovi

Spisovatelka, překladatelka a hispanistka Markéta Pilátová v Knihovně Václava Havla uvedla svůj nový román Senzibil.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Martin Řezníček o Rozpojených státech v Knihovně Václava Havla

Biden je zvolen, Trump ale twitteruje, že on taky. Rozpojené státy v přímém přenosu. O Americe jako výjimečné a zároveň obyčejné zemi, která má své vlastní problémy, si povídá televizní redaktor Martin Řezníček s ředitelem Knihovny Václava Havla Michaelem Žantovským, jenž působil v USA jako velvyslanec České republiky. Diskuzi moderuje Jana Sehnálková z Katedry severoamerických studií FSV UK.
 | Knihovna Václava Havla
TV Kosmas

Milé děti, víte ještě, co to je televize?

Herec Jiří Lábus pro vás před kamerou uspořádal jednomužný křest skvělé dětské knížky Co byla a co je televize. Předešlé tituly Jak vznikl film a Jak se dělá film jsme křtili vždy s kupou dětí - to není možné, ale snad vám tenhle výborný skeč zvedne náladu!