Meltingpot 2020 - s Martinem Hilským o Shakespearově době

/ Meltingpot, Petr Onufer

Profesor Hilský je stálicí Meltingpotu, čehož si velice vážíme. Tentokrát přijal pozvání k on-line rozhovoru, jehož načasování zdaleka není náhodné – koncem listopadu 2020 totiž vyšla jeho nová kniha s názvem Shakespearova Anglie: Portrét doby. Nahlédněte do života alžbětinské společnosti v celé její (ne)dokonalosti. Udělejte si výlet do Shakespearovy doby!

Další články

TV Kosmas

Jan Novák a Jaromír 99 v Otaznících Jáchyma Topola o komiksu Čáslavská

Komiksové zpracování příběhu výjimečné ženy Věry Čáslavské zavede čtenáře do hlavního města Mexika i do léčebny v Bohnicích, na mistrovství světa i do vyšetřoven Státní bezpečnosti. Grafický román představili v knihovně pana prezidenta autoři, kteří společně už pracovali na Zátopkovi a bratrech Mašínech.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

#mojeargo na dvorečku - Stropopodní žuchbuchy, hovoří Tereza Verecká

Holčička Sára vám v knize Stropopodní žuchbuchy bude vyprávět příběh o obyčejném domě, ve kterém se najednou objeví nový nájemník. Ten má prazvláštní dalekohled a tvrdí, že spadl ze stropu, a moc rád by se tam vrátil zpátky. A že na stropě nebydlí sám. Žijí tam s ním Chuchvalcové, Šísové, Placatci a Čučmilové a mnozí další. Že má Sára moc bujnou fantazii… Jaká fantazie? Nová dětská knížka Terezy Verecké vznikla podle původní četby na pokračování pro Český rozhlas.
 | nakl. Argo
TV Kosmas

John Le Carré odešel z kola ven

Ve věku 89 let zemřel britský spisovatel John Le Carré známý svými špionážními romány z období studené války. John Le Carré, vlastním jménem John Moore Cornwell, patří spolu s Grahamem Greenem, Frederickem Forsythem a Normanem Mailerem ke klasikům špionážního žánru. Česky vycházejí jeho knihy momentálně v Argu.