Jan Novák a Jaromír 99 v Otaznících Jáchyma Topola o komiksu Čáslavská

/ Knihovna VH

Komiksové zpracování příběhu výjimečné ženy Věry Čáslavské zavede čtenáře do hlavního města Mexika i do léčebny v Bohnicích, na mistrovství světa i do vyšetřoven Státní bezpečnosti. Grafický román představili v knihovně pana prezidenta autoři, kteří společně už pracovali na Zátopkovi a bratrech Mašínech.

Další články

TV Kosmas

#mojeargo na dvorečku - Stropopodní žuchbuchy, hovoří Tereza Verecká

Holčička Sára vám v knize Stropopodní žuchbuchy bude vyprávět příběh o obyčejném domě, ve kterém se najednou objeví nový nájemník. Ten má prazvláštní dalekohled a tvrdí, že spadl ze stropu, a moc rád by se tam vrátil zpátky. A že na stropě nebydlí sám. Žijí tam s ním Chuchvalcové, Šísové, Placatci a Čučmilové a mnozí další. Že má Sára moc bujnou fantazii… Jaká fantazie? Nová dětská knížka Terezy Verecké vznikla podle původní četby na pokračování pro Český rozhlas.
 | nakl. Argo
TV Kosmas

John Le Carré odešel z kola ven

Ve věku 89 let zemřel britský spisovatel John Le Carré známý svými špionážními romány z období studené války. John Le Carré, vlastním jménem John Moore Cornwell, patří spolu s Grahamem Greenem, Frederickem Forsythem a Normanem Mailerem ke klasikům špionážního žánru. Česky vycházejí jeho knihy momentálně v Argu.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Tak kdo je vlastně ten Kundera? - čtenář čte sestřih ohlasů na Novákova Kunderu

Byla to začátkem léta tohoto virového roku 2020 největší literární strkanice za hodně dlouhou dobu. Novákův Kundera jakoby projel pěkně hlučnou čtyřkolkou zahnívající louži českých literárních bublin. Causa Kundera vytažena vlastně poprvé na světlo - podle jedněch konečně naplno představena, podle druhých přeexponovaný portrét, s předem daným záporným vyzněním. Ve videu účinkuje Belmondo, kamera a střih Polanski.