Tak kdo je vlastně ten Kundera? - čtenář čte sestřih ohlasů na Novákova Kunderu

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Byla to začátkem léta tohoto virového roku 2020 největší literární strkanice za hodně dlouhou dobu. Novákův Kundera jakoby projel pěkně hlučnou čtyřkolkou zahnívající louži českých literárních bublin. Causa Kundera vytažena vlastně poprvé na světlo - podle jedněch konečně naplno představena, podle druhých přeexponovaný portrét, s předem daným záporným vyzněním. Ve videu účinkuje Belmondo, kamera a střih Polanski.

 

Další články

TV Kosmas

Na Netflixu dávají Hillbilly Elegy podle knižní předlohy J. D. Vance

Americká elegie v režii držitele Oscara Rona Howarda a natočená podle bestselleru oceněného deníkem The New York Times spisovatele J. D. Vance přináší silné osobní vzpomínky na příběh jedné rodiny v průběhu tří generací, kde se boj o přežití střídá s výhrou nad osudem, které společně definují tvář celé rodiny.
 | Netflix
TV Kosmas

Markéta Pilátová o Senzibilovi

Spisovatelka, překladatelka a hispanistka Markéta Pilátová v Knihovně Václava Havla uvedla svůj nový román Senzibil.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Martin Řezníček o Rozpojených státech v Knihovně Václava Havla

Biden je zvolen, Trump ale twitteruje, že on taky. Rozpojené státy v přímém přenosu. O Americe jako výjimečné a zároveň obyčejné zemi, která má své vlastní problémy, si povídá televizní redaktor Martin Řezníček s ředitelem Knihovny Václava Havla Michaelem Žantovským, jenž působil v USA jako velvyslanec České republiky. Diskuzi moderuje Jana Sehnálková z Katedry severoamerických studií FSV UK.