Zůstat naživu: Stanislav Majer čte esej Michela Houellebecqa

/ Knihovna VH

Sbírka textů s názvem Eseje je výborem z textů francouzského spisovatele Michela Houellebecqa a vyšel v překladu Alana Beguivina v péči nakladatelství Vyšehrad. Úvodní esej čte v Knihovně Václava Havla herec Stanislav Majer.

 

Eseje

269

Další články

TV Kosmas

Liberatura recenzuje knižní novinku Petry Soukupové

Nový román Petry Soukupové Věci, na které nastal čas vypráví o vztahu Alice a Richarda, ale taky toho hodně říká o současné epidemii sobectví.
 | ČRo Wave
TV Kosmas

#mojeargo na dvorečku: Katja Kettu - Brloh

Brloh je úžasný grafický román Katji Kettu a Jana Anderssona, vyprávějící o souboji mezi silou fantazie a nemilosrdným sevřením vzpomínek. Podmanivý vizuální styl vytváří magické prostředí, které nedostanete z hlavy. A video navíc ukazuje, jak může být zdatná redaktorka také zdatnou performerkou.
 | Argo
TV Kosmas

Meltingpot 2020 - s Martinem Hilským o Shakespearově době

Profesor Hilský je stálicí Meltingpotu, čehož si velice vážíme. Tentokrát přijal pozvání k on-line rozhovoru, jehož načasování zdaleka není náhodné – koncem listopadu 2020 totiž vyšla jeho nová kniha s názvem Shakespearova Anglie: Portrét doby. Nahlédněte do života alžbětinské společnosti v celé její (ne)dokonalosti. Udělejte si výlet do Shakespearovy doby!