Vyšlo nové, doplněné vydání Rozpojených států

/ Český rozhlas

Druhé vydání úspěšné knihy redaktora ČT Martina Řezníčka je rozšířené o kapitolu, jež přináší pohled na dramatický konec mandátu prezidenta Donalda Trumpa. A stále platí to, co říká autorův kolega a kamarád Jakub Szántó: „Elegantní, vždy precizně připravený a s buldočím tahem na novinářskou branku schovaným za milým úsměvem, těžká televizní váha Martin Řezníček se vrhá do světa literatury. Jeho americké brýle si budete chtít nasadit.“

Další články

TV Kosmas

Když alkohol leze do života

Jak jsou na tom Češi s konzumací alkoholu během pandemie? Jak poznat, kdy už se jedná o problém a jak případně vyhledat pomoc? Napadlo vás už někdy ochutnat čistokrevnej život bez alkoholu? Co to otestovat nejen o Suchém únoru, inspirováni třeba nově vydanou tematickou knihou?
 | Suchej únor
TV Kosmas

Ivana a Martin Šulcovi o bylináři Janu Mikoláškovi

Nedávno vyšly poprvé kompletní Paměti bylináře Jana Mikoláška (1887 - 1973), kam napsal doslov jeho příbuzný Martin Šulc. Na konci srpna vyšla kniha Životní příběh Jana Mikoláška - pravda o slavném českém léčiteli. Tu napsal Martin Šulc spolu se svojí ženou Ivanou. Mikoláškův příběh je zfilmován a je v kinech s názvem Šarlatán. Premiéru měl v březnu 2020 na Berlinale. Režisérka Agnieszka Holland ho natočila podle scénáře Marka Epsteina. Za hlavní roli obdržel Ivan Trojan Českého lva.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Topol J. a Kilián Nedory Topola F.

Kniha Kilián Nedory je sestavena z textů Filipa Topola o jeho legendárním a tajemném „příteli“, které ve valné většině nebyly publikovány. Její první část tvoří novela Jámy a vítr, druhá pak konvolut črt, písňových textů, básní a próz.