Velký knižní čtvrtek - jaro 2021: František Šmehlík - Slyšet jeleny zpívat

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Vedle juda jsou dávnou vášní Františka Šmehlíka (1995) knihy. Mezi své největší oblíbence řadí Milana Kunderu, Bohumila Hrabala či Ladislava Fukse. V roce 2015 vydal soubor hororových povídek Temné znamení. Jeho první kriminální román Slyšet jeleny zpívat se vyznačuje promyšlenou zápletkou, ale především schopností postihnout spletité vazby v malé komunitě, kde skoro každý může být vrah.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2021 Bianca Bellová - Tyhle fragmenty

"Je-li povídkářství tesařinou, je pro mě psaní románů uměleckým řezbářstvím. Je-li povídkářství vztahem na jednu noc, je román dlouholetým vztahem. Povídka se napíše a jde mi z cesty, zatímco román mě mentálně obtěžuje třeba i několik let." Bianca Bellová
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

20. ročník knižních cen Litera - nominace

Navzdory virovým překážkám dotáhl spolek Litera nejznámější české knižní ceny až k jubilejnímu dvacátému ročníku. Za normálních okolností by se v tomhle čase vyhlašovaly vítězné knihy, ale zatím tu jsou nominace. A upozornění - dál můžete až do 1. června hlasovat elektronicky na stránkách Kosmasu o nejoblíbenější knihu čtenářů.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2021: Alain-Fabien Delon - Z rodu vyvolených

Alain-Fabien Delon zdědil po otci nezkrotnou povahu a jeho výstřelky a spory s rodinou od roku 2016 opět propírala média. Mezi otcem a synem bylo od začátku napětí. Delon starší nebyl zdá se úplně prima otec, synovi zase překážela v životě otcova sláva. A tak syn o celé situaci napsal román.