Komiksové bubliny o Conanovi z Cimmerie

/ Komiksové bubliny

Třetí svazek úspěšných francouzských adaptací děl R. E. Howarda přináší povídky Rudé hřeby, Lidé černého kruhu a Zamboulské stíny, tedy vesměs povídek dýchajících tropickým dusnem. Když vyšel první svazek tohoto french projektu, dočkal se této video reflexe:

Další články

TV Kosmas

Od 4.5. pět úterků s Patrickem Melrosem na ČT art

Narodit se se stříbrnou lžičkou v ústech může být prokletí. Ceněná britská série s Benedictem Cumberbatchem v titulní roli (2018). Podle knižní předlohy Edwarda St Aubyna.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Úvod do mrzouctví

Nahlížíme do světa Mrzouta s velkým M, jemuž při konfrontaci s vnějším světem pravidelně docházejí nervy. Humorné fejetony, které posléze vyšly knižně a byly zfilmovány, sklidily velký ohlas a mrzutý stařík si získal srdce mnohých. Překladatelka knihy Ema C. Stašová přibližuje společenský kontext a zároveň nabízí odpověď na otázku, jací vlastně Seveřané jsou a do jaké míry kniha Mrzout reflektuje finskou národní povahu.
 | Skandinávský dům
TV Kosmas

Čerstvý šedesátník Jaroslav Dušek hostem Lucie Výborné

Jaroslav Dušek slaví kulatiny, ale na klukovské časy nezapomněl. Podaří se mu v tyhle dny naplnit vizi o svých šedesátinách, kterou měl před třiceti lety? A co by si přál pro své vnuky?