Bohumil Kos se jako spisovatel inspiruje skutečnými příběhy a zážitky

/ Bohumil Kos, Východočeské divadlo Pardubice

"Vyrůstal jsem se ve Velké Hleďsebi, což je obec u Mariánských Lázní. Tady, na samém okraji obce, jsem prožíval dětství se svými rodiči a starší sestrou Vlastou a blízký les, rybník a opuštěná pískovna byly mým druhým domovem. Největším trestem pro mne byl zákaz jít ven, na rozdíl od sestry, kterou museli rodiče ven vyhánět." Bohumil Kos a jeho nová kniha humorných a laskavých povídek Housle v kravíně.

Další články

TV Kosmas

Česi, čítajte, poslúchajte...

Češi dnes slovensky většinou nečtou. V nakladatelství Větrné mlýny tak před pár lety založili edici Česi, čítajte! Tam vychází současná slovenská próza v českých překladech. Začal také Měsíc autorského čtení, festival, kde je letos čestným hostem Slovensko. Vystoupí i Jakub Erik Groch, básník, který byl nedávným hostem pražské kavárny Fra a jejího básnického programu.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Grafický román o životě ušatého torpéda

Byl bezpochyby naším nejlepším dětským hercem a určitě také jedním z nejoblíbenějších. Ušaté torpédo Tomáš Holý, který se stal hvězdou doslova ze dne na den, zůstane navždy zapsaný v našich srdcích jako kluk z televizních komedií, které milují diváci napříč všemi generacemi. Osud mu bohužel dopřál jen velmi krátký život. Text jeho kamaráda a životopisce Oty Karse převedla do komiksu kreslířka Kristýna Plíhalová.
 | nakl. Argo
TV Kosmas

Co je NĚFO? - Dalšího Walliamse načetl samozřejmě Jiří Lábus

Další zábavný, poněkud tajuplný příběh o neuvěřitelně laskavých rodičích a jejich děsivě příšerné dceři napsal David Walliams a načetl ten nejpovolanější - Jiří Lábus.