Jan Novák čte na Měsíci autorského čtení 2021 z rukopisu Těžký prachy

/ MAČ, Tomáš Weiss

Nová kniha Jana Nováka by měla vyjít příští rok v Argu. Text by už rozepsaný před prvním dílem biografie Milana Kundery. Jan Novák se ho podle vlastních slov rozhodl dokončit předtím, než se zase na několik let bude věnovat Kunderovu životu ve Francii. Těžký prachy jsou zase Novákovou autobiografií a popisují část jeho amerického života.

 

Další články

TV Kosmas

Bohumil Kos se jako spisovatel inspiruje skutečnými příběhy a zážitky

"Vyrůstal jsem se ve Velké Hleďsebi, což je obec u Mariánských Lázní. Tady, na samém okraji obce, jsem prožíval dětství se svými rodiči a starší sestrou Vlastou a blízký les, rybník a opuštěná pískovna byly mým druhým domovem. Největším trestem pro mne byl zákaz jít ven, na rozdíl od sestry, kterou museli rodiče ven vyhánět." Bohumil Kos a jeho nová kniha humorných a laskavých povídek Housle v kravíně.
 | Bohumil Kos, Východočeské divadlo Pardubice
TV Kosmas

Česi, čítajte, poslúchajte...

Češi dnes slovensky většinou nečtou. V nakladatelství Větrné mlýny tak před pár lety založili edici Česi, čítajte! Tam vychází současná slovenská próza v českých překladech. Začal také Měsíc autorského čtení, festival, kde je letos čestným hostem Slovensko. Vystoupí i Jakub Erik Groch, básník, který byl nedávným hostem pražské kavárny Fra a jejího básnického programu.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Grafický román o životě ušatého torpéda

Byl bezpochyby naším nejlepším dětským hercem a určitě také jedním z nejoblíbenějších. Ušaté torpédo Tomáš Holý, který se stal hvězdou doslova ze dne na den, zůstane navždy zapsaný v našich srdcích jako kluk z televizních komedií, které milují diváci napříč všemi generacemi. Osud mu bohužel dopřál jen velmi krátký život. Text jeho kamaráda a životopisce Oty Karse převedla do komiksu kreslířka Kristýna Plíhalová.