Liščí oči Petry Hůlové

/ nakl. Argo

Prozaička Petra Hůlová zatím svoje psaní zaměřovala na dospělé. Teď vyjde její první kniha pro děti. Dostala název Liščí oči. Eda a Zuzka se v ní propadnou tunelem času z koupelny do srpna 1968. Vychází s ilustracemi kreslíře Nikkarina.

Další články

TV Kosmas

Ždímáme ze včel necitlivě med a pak se divíme, že jsou nemocné

Že je lepší, když domácí zvířata mohou volně pobíhat a žít co možná nejnormálněji - to už jsme tak nějak pochopili. Ano, maso bude dražší, stejně tak vejce nebo mléko. Stále populárnější včelaření si ale taky zaslouží zamyšlení. Nejsou náhodou ty naše hranaté úly, plné hranatých nástavků, ze kterých vezmeme včelám med a nahradíme ho cukrem, něčím pro včely nepřirozeným a nepříjemným? A jak by to tedy šlo jinak? Dá se včelařit s respektem ke včelám?
 | Tomáš Weiss, Divadlo Kampa
TV Kosmas

Píše se rok 2120 a Londýn je v troskách....

Světově nejprodávanější autor dětských knih napsal své první fantasy! Odehrává se v Británii o sto let později, tedy v roce 2120. Londýn je v troskách, lidé mají hlad a na celou zemi padla temnota. Malý princ Alfréd, neduživý knihomol, nikdy neopustil bezpečí Buckinghamského paláce. Teď se ale i v palácových zdech dějí podivné věci - a Alfrédův život se má navždy změnit.
 | ArgoKnihy
TV Kosmas

Jaromír Bosák o své nové knize jako Host Lucie Výborné

Sportovní komentátor Jaromír Bosák napsal knihu o zápasech, které změnily jeho život. Zdaleka se tím nemyslí jen zápasy sportovní. Proč by ho dneska patrně zastřelili, kdyby provedl to, co před lety na jednom zahraničním fotbalovém šampionátu? V čem někdejší televizní popularita změnila jeho zvyklosti na veřejných toaletách?