Od 5. listopadu 2021 Severní vody na HBO

/ Tomáš Weiss

Severní vody Angličana Iana McGuira jsou temným, inteligentním románem, který se žene vpřed nezadržitelným spádem a přináší příběh o lidské podstatě v těch nejextrémnějších podmínkách. Vypráví o bývalém vojenském chirurgovi Patricku Sumnerovi, který se jako lodní lékař přihlásí na velrybářskou výpravu do Arktidy. Na palubě potká harpunáře Draxe, brutálního vraha, který připomíná spíš zvíře než člověka. Teď můžete sledovat filmovou adaptaci s Colinem Farrellem a Jackem O´Connellem.

Další články

TV Kosmas

Tomáš Etzler tváří v tvář současné Číně

Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal. V následujících letech zde však připravil stovky reportáží a zažil řadu silných příběhů. Jak v nejlidnatější zemi světa žijí běžní lidé? Čemu v totalitní Číně čelí novináři, kteří zpracovávají události, jež se komunistická vláda snaží skrýt? Víc v rozhovoru s Jáchymem Topolem.
 | Knihovna Václava Havla
TV Kosmas

Svět knihy 2021: Je to jízda - setkání nad knihou

Pro dvanáct přispěvatelů toho netradičního sborníku je kolo radostí, svobodou a vášní. Cestují na něm do práce, čistí si hlavu nebo je pro ně jízda v městském frmolu i za jeho hranicemi vždycky novým dobrodružstvím. A dokážou o tom psát se stejnou energií, s jakou zdolávají dlažební kostky i kolony popojíždějících aut. Editorem knihy Je to jízda byl Ondřej Buddeus.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2021 : Martin Sodomka - Středosvět a jeho podivuhodné zákony

Co se asi přihodí, když několik bytostí z mikrosvěta vstoupí z určitého důvodu k nám, do našeho malebného měřítka nazvaného středosvět? Spousta věcí by je jistě překvapila a možná by se jim v něm i líbilo. Nesměly by ovšem skončit v jedné z jeho nejhorších variant, kde již dlouhá léta panuje tuhý režim a policejní brutalita. Poučná i zábavná knížka o napětí mezi mikro a makro světem, kterému se říká člověk.