Velký knižní čtvrtek - jaro 2022: Bianca Bellová - Ostrov

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Ostrov skrývá tajemství i zámlky, věrnost a zradu, touhu i laudanum. Dva nehrdinští hrdinové, kupec Izar a kněžna Núrit, se předhánějí v rozličných škodolibostech — on jí vypráví příběhy staré jako svět, ona je hltá jako dítě. Kniha, jakou byste od oceňované autorky Jezera, Sentimentálního románu nebo Mony nečekali, vychází 24. března 2022.

 

Ostrov

296

Další články

TV Kosmas

U diabetu je důležité správně jíst - Low Carb kuchařka

Diabetes je onemocnění, při němž má pacient stále zvýšenou hladinu glukózy. „Překonali jsme hranici milionu lidí s diabetem, většinou druhého typu. Odhaduje se, že desítky procent lidí diabetes mají a neví o tom,“ upozorňuje internistka a diabetoložka Hana Krejčí. Jak se dá cukrovce předcházet a jak je to s jejím vyléčením?
 | nakl. Alpha Book, Český rozhlas
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek, jaro 2022 - tisková konference

Velký knižní čtvrtek jara 2022 propukne 24. března. Měsíc předem představili pořadatelé 12 knižních novinek, které se za měsíc najednou objeví v knihkupectvích. Mezi nimi novinky se jmenovkami Karin Lednická, Bianca Bellová, Ondřej Hübl nebo Dalibor Vácha.
 | ČTK
TV Kosmas

S překladatelkou Věrou Koubovou o básnířce Selmě Merbaumové

Básnický projev Selmy Merbaumové (1924 - 1942, koncentrák Michajlovka) souvisí s tím, jak byla tato osmnáctiletá dívka neobyčejně sečtělá, její nadání se projevuje i v technické, metrické stránce veršů. Jsou to básně plné touhy, zároveň však skládané s vědomím blížícího se strašlivého konce. Jsou svěží, psané lehkým perem a plné nezvyklých metafor. Je to mimořádné dílo s mimořádným osudem. Dvojjazyčné vydání.