Odstartovalo vydávání sebraných spisů Jana Nováka

/ Knihovna Václava Havla, Tomáš Weiss

Jan Novák (1953) je český spisovatel s americkým drajvem. Narozen v Kolíně, v šestnácti letech emigrovala jeho rodina do Ameriky. První povídkovou knihu Striptease Chicago mu v roce 1983 vydali v 68 Publishers u Škvoreckých. Tam také vyšel poprvé Miliónový jeep. Původně byl napsán anglicky, takže bylo nutné ho přeložit. Překladu se ujal Jaroslav Kořán.

V průběhu tří let vyjdou v Argu od Jana Nováka kromě na letošek naplánované novinky Těžký prachy všechny jeho knihy (tedy skoro - do češtiny zatím nepřeložený román Grand Life a také překlady Havlových her zatím v plánu nejsou). Znovu se tedy v českých knihkupectvích objeví kromě Miliónového jeepu také Samet a pára, Komouši, grázlové, cikáni, fízlové a básníci, Děda, Aljaška, Hic a kosa v Chicagu. 

Další články

TV Kosmas

Pavel Tomeš a jeho stand-up literatura

Stand-up comedy výstup o balení na dovolenou je už pro některé ženy (i muže) klasikou, když někam jedou. Ale věděli jste, že si s sebou můžete, když někam jedete, přibalit i knihu Pavla Tomeše? Pavel Tomeš je totiž nejen stand-up komik. Před pár měsíci vydal humorný román o smrti Až na ten konec dobrý a také druhé vydání sbírky fejetonů Tohle lidi hodně berou.
 | nakl. OTOČ
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2022: Dalibor Vácha - Smrt na kůru

Román Smrt na kůru ukazuje přípravu k likvidaci nacistického smrtihlava, peklo, které se rozpoutalo po jejím provedení nebo apokalyptickou závěrečnou bitvu v kostele v pražské Resslově ulici. Ústřední postavou je Adolf Opálka, odvážný chlap, velitel československých parašutistů. Nadporučík Adolf Opálka, který dosud stál ve stínu hrdinů Kubiše s Gabčíkem či zrádce Karla Čurdy.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2022: Bianca Bellová - Ostrov

Ostrov skrývá tajemství i zámlky, věrnost a zradu, touhu i laudanum. Dva nehrdinští hrdinové, kupec Izar a kněžna Núrit, se předhánějí v rozličných škodolibostech — on jí vypráví příběhy staré jako svět, ona je hltá jako dítě. Kniha, jakou byste od oceňované autorky Jezera, Sentimentálního románu nebo Mony nečekali, vychází 24. března 2022.