Čeho je svědkem zlověstně zírající panenka?

/ nakl. Metafora

Královna islandské krimi Yrsa Sigurdardóttir v Panence opět dokazuje, že své příběhy staví na velmi pečlivém studiu reálií a realita umí být drsná, zvlášť když se do hry zamíchají drogy, peníze a závislost. Všechno je o to komplikovanější, že Island je malý. Ve skutečnosti tak malý, že se tu špatné rozhodnutí může každému vrátit s rychlostí a silou zničujícího kulového blesku.

 

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2022: Petr Michálek - Vytržení

Petr Michálek (1977) napsal psychologický thriller Vytržení - a je to jeho prozaický debut. Jinak má tento autor bohatou minulost v dramatické tvorbě. Než se letos stal rektorem brněnské JAMU, byl ředitelem Městského divadla Zlín a autorem nejen kabaretu Ovčáček, ale také oceňovaných her Domeček, Smrt v hotelu Alexandria nebo Ferda.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Vzpomínání na Madeleine Albrightovou

Madeleine Albrightová, první ministryně zahraničí USA, se narodila roku 1937 na pražském Smíchově. Po emigraci rodiny v roce 1948 se v roce 1957 stala Američankou. 22. března 2022 ve Washingtonu zemřela. V Knihovně Václava Havla, který patřil k jejím blízkým přátelům, na ni budou v mimořádném pořadu vzpomínat její současníci a souputníci Petr Kolář, Karel Schwarzenberg, Alexandr Vondra a Michael Žantovský. Pořad moderuje Lenka Kabrhelová.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Rozhovory s lidmi, co nemají sílu jít s proudem, ani proti němu

Hostem Lucie Výborné v Českém rozhlasu je spisovatel Aleš Palán, autor bestsellerů Raději zešílet v divočině nebo Rady pánubohu, jak vylepšit svět. Bude jím i kniha Robinsoni a donkichoti? Jak si vytvářejí svoje malé světy lidé, kteří nemají sílu jít s proudem, ale ani proti němu? Kde tentokrát autor svoje hrdiny hledal? A jak věřit neuvěřitelnému?