Mimi a Líza a Zázračník zahradní

/ nakl. Brio, Totalfilm

Nevidomá Mimi a Líza jsou nejlepší kamarádky. Vzájemně se učí velkorysosti, toleranci a otevřenosti k celému světu a jeho pestrosti. V novém příběhu nazvaném Zahrada přijíždí na dvůr jejich domu žlutý kontejner. Za kontejnerem dívky objeví tajné dveře do nádherné Zahrady kouzelného skřítka Zázračníka, který je vezme na rychlou cestu skrze všechna roční období. Kromě knihy je k vodění i film - od 22. dubna 2022.

Další články

TV Kosmas

Čeho je svědkem zlověstně zírající panenka?

Královna islandské krimi Yrsa Sigurdardóttir v Panence opět dokazuje, že své příběhy staví na velmi pečlivém studiu reálií a realita umí být drsná, zvlášť když se do hry zamíchají drogy, peníze a závislost. Všechno je o to komplikovanější, že Island je malý. Ve skutečnosti tak malý, že se tu špatné rozhodnutí může každému vrátit s rychlostí a silou zničujícího kulového blesku.
 | nakl. Metafora
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2022: Petr Michálek - Vytržení

Petr Michálek (1977) napsal psychologický thriller Vytržení - a je to jeho prozaický debut. Jinak má tento autor bohatou minulost v dramatické tvorbě. Než se letos stal rektorem brněnské JAMU, byl ředitelem Městského divadla Zlín a autorem nejen kabaretu Ovčáček, ale také oceňovaných her Domeček, Smrt v hotelu Alexandria nebo Ferda.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Vzpomínání na Madeleine Albrightovou

Madeleine Albrightová, první ministryně zahraničí USA, se narodila roku 1937 na pražském Smíchově. Po emigraci rodiny v roce 1948 se v roce 1957 stala Američankou. 22. března 2022 ve Washingtonu zemřela. V Knihovně Václava Havla, který patřil k jejím blízkým přátelům, na ni budou v mimořádném pořadu vzpomínat její současníci a souputníci Petr Kolář, Karel Schwarzenberg, Alexandr Vondra a Michael Žantovský. Pořad moderuje Lenka Kabrhelová.