Velkolepé historické fantasy z dob Kyjevského knížectví

/ nakl. Argo, Pop-Cult magazín

Odlehlou vesnici na území kmene Muromců přepadnou lovci otroků. Unikne jim jen Ilja, místní mrzák. Díky setkání se třemi tajemnými poutníky však mladík zlomí kletbu a zázračně se vyléčí. Plný nepředstavitelné síly vyrazí na cestu za pomstou a osvobození svých soukmenovců. Stopa ho vede do povodí Volhy – Itylu, kde o moc soupeří bulharský chán a obávaní mágové z Dračí věže. V přepracovaném vydání vychází znovu první část cyklu Bohatýr Juraje Červenáka.

Další články

TV Kosmas

"Skepse je sice zdravá, ale tohle je už moc,“ říká ve Vizitce Vltavy spisovatel Jáchym Topol

„Pokud pomineme válku na Ukrajině, žijeme si tady v té naší zemi v komfortní zóně. Přesto tu panuje úzkost, a setkávám se s tím u lidí o dost mladších, než jsem já. Takové to dívání se na svět a na budoucnost černě. Mám pocit, že to tady nikdy nebylo, tedy vyjma nálady v baroku. Skepse je sice zdravá, ale tohle je už moc." Jáchym Topol
 | Český rozhlas Vltava
TV Kosmas

Takový byl Meltingpot 2022

Kdo letos navštívil v Ostravě ví z vlastní zkušenosti, kdo nebyl, protože nevěděl, bude třeba příště nalákán. Letošní debaty a diskuze na ostravském Meltingpotu, probíhajícím jako součást Colours of Ostrava, byly výživné a hojně navštívené. I vy , co jste se účastnili - zavzpomínejte s námi. Bylo to úžasné - a na ročníku 2023 už se pracuje. Včetně pódia KOSMAS/Argo.
 | Meltingpot
TV Kosmas

Tři sta let před Hrou o trůny vládnou draci Západozemí

Hra o trůny, natočená podle románové série George R. R. Martina Píseň ledu a ohně, se stala největším fantasy fenoménem poslední dekády. Prequelem, tedy příběhem předcházejícím dějům Hry o trůny, je seriál Rod draka, který je založen na Martinově knize Oheň a krev.