Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: T. S. Eliot - Pustá země

/ Tomáš Weiss, Jan Křikava

Pustá země je pravděpodobně nejvlivnější básnickou skladbou 20. století, přinejmenším v kontextu anglofonní poezie. T. S. Eliot ve své útlé knize z roku 1922 zcela mimořádným způsobem navazuje na několikatisíciletou tradici světové literatury. Nový překlad Petra Onufera vychází ke stému výročí prvního vydání.

 

Další články

TV Kosmas

Robin je perfektní, správně střelená...

Robin Buckley, kterou ztvárnila Maya Hawke, je jednou z postav seriálu Stranger Things. Objevila se ve třetí sérii. Je spolupracovnicí a nejlepší přítelkyní Steva Harringtona. Spolu pracují ve zmrzlinárně. Když se Steve a jeho přítel Dustin pokusili rozluštit zachycený ruský kód, Robin pomohla díky své znalosti mnoha jazyků. Zjistila, že Rusové využívají podniky nákupního centra, kde pracuje, k výstavbě podzemní základny, ze které půjde projít do jiné dimenze.
 | nakl. Argo
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: Sósuke Nacukawa - Kocour, který zachraňoval knihy

Strhující příběh o knihách, první lásce, fantazii a neobvyklém přátelství mladého chlapce s mluvícím Kocourem, který zachránil knihy je příběhem pro ty, pro které jsou knihy mnohem víc než slova na papíře.
 | Jan, Křikava, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: Jan Novák - Těžký prachy

Sebrané spisy Jana Nováka, vycházející v Argu, mají novinkový přírůstek. Těžký prachy jsou knihou příběhů, které Jan Novák zažil přitom, když v americkém Chicagu rozvážel tři roky jako ozbrojený kurýr a řidič firmy United Armored Services peníze. Vznikl tak jedinečný materiál, který si prožil a uchopil s vypravěčskou přesvědčivostí sobě vlastní. Vychází 13. října 2022