Setkání autorů Velkého knižního čtvrtku - podzim 2022

/ Havel Channel

V den, kdy si čtenáři mohou poprvé pořídit v knihkupectvích a na e-shopech knihy Velkého knižního čtvrtku - podzim 2022, tedy 13. října, proběhlo v Knihovně Václava Havla setkání s autory, překladateli a redaktory velkočtvrtečních knih. Setkání moderovala Tereza Willoughby.

Další články

TV Kosmas

Nejpevnější síť je rodina

Mohlo by se zdát, že Lili Websterová je pavoučí holčička jako každá jiná. Spolu se svým starším bráchou, starostlivou maminkou, chápajícím tatínkem a čipernými prarodiči žije v kokonu nad výtahovou šachtou, chodí do školy a ráda si hraje s kamarády. V šesti nových příbězích zažije pavoučice Lili znovu mnoho dobrodružství. Od 13. října 2022 také v kinech.
 | nakl. Slovart, Aerofilms
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: Eva Grestenbergerová - Na divokém venkově

Doktorandka Malvína Velehorská musí kvůli neblahému duševnímu stavu přerušit studium v Oxfordu a vrátit se domů na severní Moravu. Motivy zahrnující komunální politiku, paletu lidových veselic od hodů po hokej, výuku řízení auta nebo soužití s dětmi staví Malvínu do centra bizarně komických situací. Jako sociální psycholog vidí ve své rodině perspektivní půdu pro antropologickou studii. Role moravského vesničana už jí ovšem tak dobře nejde.
 | Tomáš Weiss, Jan Křikava
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: Pavel Kosatík - Slovensko 30 let poté

Pavel Kosatík ve svém Slovenském století (2021) zmapoval vývojový oblouk, který slovenská společnost opsala v letech 1918–1998. Nová kniha dovádí dění na Slovensku do současnosti. Opírá se o přesvědčení, že Slováci se Čechům za tu dobu vzdálili víc, než si Češi stačili včas uvědomit. A že je to oboustranně škoda. Česko-slovenský potenciál možné pomoci a spolupráce zdaleka není využitý na 100 procent.