O Muzeu literatury s Alenou Petruželkovou

/ tomáš weiss, vojtěch polák

V Praze se 18. října 2022 otevírá Muzeum literatury. Adresa: Pelléova 44. 663 m2 výstavní plochy, 900 exponátů. Také studovna, kinosál, kavárna. Týden před otevřením jsme se nechali prostory nového muzea provést autorkou koncepce stálé/nestálé expozice Alenou Petruželkovou.

Další články

TV Kosmas

Setkání autorů Velkého knižního čtvrtku - podzim 2022

V den, kdy si čtenáři mohou poprvé pořídit v knihkupectvích a na e-shopech knihy Velkého knižního čtvrtku - podzim 2022, tedy 13. října, proběhlo v Knihovně Václava Havla setkání s autory, překladateli a redaktory velkočtvrtečních knih. Setkání moderovala Tereza Willoughby.
 | Havel Channel
TV Kosmas

Nejpevnější síť je rodina

Mohlo by se zdát, že Lili Websterová je pavoučí holčička jako každá jiná. Spolu se svým starším bráchou, starostlivou maminkou, chápajícím tatínkem a čipernými prarodiči žije v kokonu nad výtahovou šachtou, chodí do školy a ráda si hraje s kamarády. V šesti nových příbězích zažije pavoučice Lili znovu mnoho dobrodružství. Od 13. října 2022 také v kinech.
 | nakl. Slovart, Aerofilms
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2022: Eva Grestenbergerová - Na divokém venkově

Doktorandka Malvína Velehorská musí kvůli neblahému duševnímu stavu přerušit studium v Oxfordu a vrátit se domů na severní Moravu. Motivy zahrnující komunální politiku, paletu lidových veselic od hodů po hokej, výuku řízení auta nebo soužití s dětmi staví Malvínu do centra bizarně komických situací. Jako sociální psycholog vidí ve své rodině perspektivní půdu pro antropologickou studii. Role moravského vesničana už jí ovšem tak dobře nejde.