Překladatel Viktor Janiš v Prostoru X o knize Zelenského projevů

/ Prostor X - Reflex

Řečeno s prezidentem Zelenským, „podpora Ukrajiny není trend, mem ani virální výzva. Není to hnutí, které by se rychle rozšířilo po celé planetě a pak stejně rychle zmizelo. Pokud chcete pochopit, odkud jsme, co chceme a kam směřujeme, měli byste se dozvědět víc o tom, kdo jsme. Tato kniha vám v tom pomůže.“

Další články

TV Kosmas

Klasická fantastika přitahuje svoji vizuálností film i komiks

Namalováním komiksu Války světů byl pověřen španělský malíř Vicente Cifuentes, narozený roku 1979 v Albacete. Kreslí už odmala a po úspěšné kariéře v rodné zemi získal i výtvarné zakázky z Francie. Na Stroji času zase vyrazil Mathieu Moreau, narozený v roce 1988 v Limoges, autor úspěšného cyklu Nibiru. Scénář wellsovských komiksů si vzal na starost scenárista píšící pod pseudonymem Dobbs. Vlastním jménem Olivier Dobremel.
 | nakl. Argo
TV Kosmas

Nejlepší česká plavkyně, kterou neznáte

Jako desátý člověk na světě dokončila výzvu „Oceans Seven“. Jako žena byla dokonce druhá. „Přeplavby, které Abhejali zvládla, jsou dlouhé a obtížné. Dokázala úžasné věci. A je to o to úžasnější, že pochází ze země bez moře, kde si oceán musela představovat dlouho před tím, než ho konečně spatřila.“ Lynne Cox, legendární americká plavkyně, autorka knihy Antarktická míle. Víc o své knize Dokud voda neskončí řekne plavkyně v pořadu slovenské televize Trochu inak s Adélou.
 | nakl. Universum, RTVS
TV Kosmas

Přepište dějiny: 75 let od komunistického Února

Podcast Přepište dějiny patří k tomu nejlepšímu, co na české podcastové scéně vzniklo. Setkání pro historii zapáleného publicisty a pro popularizaci zapáleného historika přináší už od listopadu 2020 nové pohledy do historie nebo také historii v nových souvislostech. Z výchozího materiálu už také vznikly dvě knihy. První únorový díl roku 2023 nemůže patřit ničemu jinému než 75. výročí komunistického puče v Československu.