Blízké setkání s Alenou Mornštajnovou

/ Český rozhlas Dvojka

Les v domě. To je název jejího šestého románu. „Hrdinka téhle knížky lže, protože je to její obrana vůči vnějšímu světu. Neuvědomuje si, že je to něco špatného, protože uprostřed lží vyrůstá a považuje je za normu,“ vysvětluje autorka. Má román něco společného s ní samotnou? Proč jsou jejími hrdinkami především ženy? Kdo je prvním čtenářem jejích knih? Už v ní dříme další?

Další články

TV Kosmas

Eva Kubátová: Žít v Mexiku je nádherné, procestovat ho ale nelze ani za tři roky

Chystáte se na cestu do Mexika? Spisovatelka a novinářka Eva Kubátová doporučuje zaměřit se nejdříve na menší část, a pak se do Mexika vracet a postupně poznávat další místa. O zemi a její kultuře se také dozvíte v druhém díle Mexikopedie, abecedáři mexické kultury. „Mexiko nelze procestovat během tří neděl ani tří let, je to obrovská země, kde jsou přesuny dlouhé,“ říká autorka knihy. Moderuje Jan Pokorný.
 | Čro Radiožurnál
TV Kosmas

Cave, oslice, anděl, rozhlas

Australský zpěvák Nick Cave prý svůj debutový román A uzřela oslice anděla psal v horečnatém vytržení tři roky. Jak vznikala jeho rozhlasová adaptace přibližují režisér Jakub Doubrava a herec Honza Hájek. A do prázdnin vyjde ještě Víra, naděje & masakr - knižní rozhovor Nicka Cavea s irským zpěvákem a publicistou Seánem O’Haganem.
 | Český rozhlas Vltava
TV Kosmas

Setkání a autogramiáda autorů Velkého knižního čtvrtku - jaro 2023

Na záznamu z akce v Knihovně Václava Havla uvidíte Petru Hůlovou, Michaela Žantovského, Michala Kubala, Martina Jonáše, Andrease Papadopulose, Pavla Pawluschu Novotného, Romana Kulicha, Petru Klabouchovou a Evu Kubátovou a dále na překladatele Tomáše Havla a Michala Prokopa. Někteří z autorů vás pozdraví ze zahraničí na krátkém videu. Pořadem provází moderátor kultury ČT Jiří Svoboda.