Nakladatelství Argo představuje stěžejní tituly podzimu 2023

/ nakl. Argo, ČTK

Nakladatelství Argo odtajní všechny tituly, které plánuje vydat na podzim 2023 a v zimě 2023/24. O svém novém thrilleru Hlubina promluví slovenský spisovatel Jozef Karika, který patří k dvorním autorům nakladatelství. Dalibor Vácha, autor-historik představí svůj nový román román Vilda – Příběh tančícího elegána Vildy Jakše o boxerovi, který je známý i z filmu Pěsti ve tmě.

Foodblogerka Dagmar Heřtová je novou tváří mezi autory nakladatelství, představí knihu svých gastroglos Vidličkou po mapě. Alexej Sevruk, ukrajinský básník a spisovatel, žije od svých 12 let v Česku. Jeho román Evropanka se ale vrací k ukrajinským dějinám. Dále promluví Viktor Janiš, který je překladatelem Čítanky Neila Gaimanaa nové knihy Michela Fabera D aneb příběh dvou světů pro teenagery i redaktorem většiny knih J. R. R. Tolkiena. Další tituly, mezi nimiž jsou knihy Boba Dylana včetně poslední Filosofie moderní písně, která právě vyšla, nové vydání trilogie Samuela Becketta Molloy, Malone umírá a Nepojmenovatelný, Světlo v nás od Michelle Obamové, Apeirogon Columa McCanna, nový titul Leily Slimani a další představí redaktoři nakladatelství.

Další články

TV Kosmas

Host Lucie Výborné: Renata Kalenská o své knize o transplantacích

Novinářka Renata Kalenská napsala mnoho knih, ta nejnovější se jmenuje Orgány nepatří do nebe. Jsou to rozhovory s transplantačním chirurgem Jiřím Froňkem a jeho pacienty. Kalenská ale v knize také odhaluje vlastní příběh – v roce 2018 ji byla transplantovaná ledvina a slinivka od zemřelého dárce. „Nedokázala jsme se na transplantaci těšit, měla jsem to v hlavně postavené tak, že abych mohla žít, tak musí někdo zemřít,“ vypráví.
 | Český rozhlas
TV Kosmas

Když zlo narazí na oko za oko

Film Bratři, který natočil režisér Tomáš Mašín podle scénáře Marka Epsteina, vypráví jeden z největších příběhů studené války o odbojové skupině bratří Josefa a Ctirada Mašínových. Režisér je vzdálený příbuzný bratrů Mašínů. Jeho prapradědeček byl bratrem dědy, tedy prastrýcem odbojářů. Film bude za ČR soutěžit na Oscarech.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Dobrodružství kostlivého detektiva a jeho šikovné žačky

Derek Landy (1974) žije na odlehlém statku nedaleko Dublinu v Irsku. Napsal několik filmových scénářů, než se mu jedné noci zjevil ve snu šarmantní a vtipem sršící Smrtislav Hezoun. A rázem mu bylo jasné, že našel hrdinu své budoucí románové řady.