Náčelník v Knihovně Václava Havla

/ Havel Channel

Miloslav Nevrlý završuje devadesát let svého života v obdivuhodné fyzické i mentální kondici. V knižním rozhovoru rekapituluje své cesty a zážitky. Hovoří také o víře, o práci, o své rodině a přátelích. Zejména pak vzpomíná na výpravy do pustých hor. Večerem v knihovně VH hovořil s Alešem Palánem i Miloslavem Nevrlým Robert Tamchyna.

Další články

TV Kosmas

Andrea Sedláčková v Show Jana Krause

K zatím nejúspěšnějším knihám letošní podzimního Velkého knižního čtvrtku patří kniha o Toyen od Andrey Sedláčkové. Ta přijala pozvání od produkce Show Jana Krause.
 | Oko
TV Kosmas

První trampský román audio

Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný trampský život, to jsou klady prvního českého trampského románu Arizona, který vyšel v roce 1928. Mladí lidé protestující proti konvencím touží po širokých svobodných obzorech, po návratu k přírodě, po autentičnosti života, bez níž nelze plně žít. Čte Petr Gojda.
 | nakl. Tympanum
TV Kosmas

Dá se spolužákovi ukázat, že život má smysl?

Vzhledem k otevřenosti, s jakou Janne Teller popsala myšlení a chování studentů v jednom dánském provinčním městě, byla kniha v Dánsku nejprve zakázána a vyšla až po celospolečenské diskusi. Následně byla přeložena do 35 jazyků a dosud se prodalo přes jeden a půl miliónů výtisků. V několika zemích je dokonce na seznamu povinné školní četby nebo mezi tituly doporučené četby studentů filosofie a psychologie.