Evžen Boček nejen o Aristokratce na koni

/ Tomáš Weiss

Sranda romány Evžena Bočka mají dnes desetitisíce fanoušků. Poslední artistokratky, prvního dílu humoristické série o hraběnce Kostkové z hradu Kostka, se prodalo na 100 tisíc výtisků. To už je v místních krajích desetinásobný bestseller. Autorem je kastelán ze státního zámku Milotice, ročník 1966, původem z Kyjova. Tvrdí o sobě, že není žádný spisovatel, že se zajímá celé dny o zámek a píše ráno, když nemůže spát.

Další články

TV Kosmas

Nobelova cena za literaturu 2016: Bob Dylan

Dobrá volba, moc dobrá volba, protože - a kdo má to štěstí a má doma dnes už v češtině vyprodanou jeho knihu textů - tak ví svoje. Už minimálně 50 let legenda, planetárně zlidovělé písně, mistr slov, se kterými přesto veřejně šetří. Tady znovu k vidění naše starší video.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Chuck Palahniuk fotogenický

Koncem devadesátých let Chuck Palahniuk rozbouřil hladinu současné literární produkce svou prvotinou, románem Klub rváčů. Dílo hypnotické, nemilosrdné, toxické – pouze trestaní dojdou spásy. „Zapalte Louvre a Monou Lisou si vytřete prdel – aspoň si pánbůh zapamatuje naše jména.“ Američan byl hostem Festivalu spisovatelů 2016, a užil si fanoušků při různých akcích plnými doušky.
 | Festival spisovatelů
TV Kosmas

Co si má psychoterapie počít s provokativní Hillmanovou knihou?

Máme za sebou sto let psychoterapie a svět je čím dál horší - tak se jmenuje ta kniha. Je to nějaké obžaloba psychoterapie? Takže je to jasné - nefunguje to? Co si s takovou knihou mají počít obyvatelé světa? A co říká současným psychoterapeutům? Jednoho jsme se zeptali.