Jan Guillou

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Jan Guillou (nar. 1944) je pravděpodobně nejoblíbenější švédský spisovatel. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků a jen ve Švédsku se jich prodalo přes deset milionů. Je tvůrcem dvou nejúspěšnějších švédských beletristických počinů všech dob: série thrillerů o agentu Carlu Hamiltonovi a „křižácké trilogie“.

Nahoru

Jan Guillou v Oko Magazínu OKO

Recenze

MeziŘádky Zdenko Pavelky

V novinkovém pralese knih vládne chaos, tma a vlhko. Na světlo bóží pro vás u pěkných pár sezón vytahuje to, co z novinek stojí za to, redaktor a kavárník Zdenko Pavelka. Texty vznikají pro Víkendovou přílohu Českého rozhlasu - Vltava.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Literatura už kouří a káva voní tiskařskou černí. Prostě - literární redaktor servíruje na tácu to, co chce dát do placu. Tentokrát Jendu Masaryka, jednu špionážovku, novinku Olgy Tokarczukové, beatniky, kovářovu kobylu Patti a kafkovské rané pražské.
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

Herec Divadla Járy Cimrmana neúnavně pokračuje ve své knižní oznamovně. Hlásí se od mikrofonu Country Rádia a své Knižní hitparády.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Pořad o knihách, vysíláný na stanici Český rozhlas 3 - Vltava vždy v sobotu ráno v rámci pořadu Víkendová příloha, má svoji tištěnou podobu u nás na OKU.
Další články