Erika Abrams

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Erika Abrams v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Adresa: L. Klíma, Vysočany, hotel „Krása“

Záhy po komunistickém převratu v únoru 1948 se Ladislav Klíma (1878 - 1928) ocitl na seznamu zakázaných autorů. Jindřich Filipec jej označil za „úchylný zjev české filozofie, pro jehož pomatené, chorobné myšlenky bude vždy a zejména dnes...

Zobrazit celý text
Recenze

Ladislav Klíma v próze

Předposlední, pátý svazek sebraných spisů filosofa, spisovatele a dramatika Ladislava Klímy "Bel"letrie nabízí veškerou Klímovu prozaickou tvorbu, řada textů zde přitom vychází poprvé. A jak již je u této edice zvykem, každé písmenko bylo podrobeno bedlivému editorskému zkoumání.
Aktuality

Kniha roku Lidových novin 2022: stará známá trojice - Bílá Voda, Pustá země, Životice....

Tradiční předvánoční knižní anketu Lidových novin Kniha roku ovládly nejpopulárnější knihy roku - Bílá Voda, Životice a sto let od vydání slavící poezie T.S. Eliota Pustá země. Letošní ročník ankety, v níž hlasovalo 163 respondentů nabídl tipy na více než 250 knížek.
Aktuality

Filosofa L. Klímy nalézání aneb Vysočany, hotel Krása 21. 8. – 6. 9. 2018

Rok 2018 je rokem dvou významných klímovských výročí: uplynulo 90 let od úmrtí tohoto myslitele, prozaika a dramatika (19. 4. 1928) a zároveň vzpomínáme 140 let od jeho narození (22. 8. 1878).
Recenze

Ladislav Klíma, filosof a básník

Další, již čtvrtý ze svazků Klímova díla, Svět atd., nabízí tentokráte jeho filosofické knihy a práce – po různých výborech tak máme konečně možnost sledovat vývoj jeho filosofického uvažování v jediném svazku.
Další články