Nejprodávanější knihy - červenec 2020

Obraz válek a konfliktů
Sborník Obraz válek a konfliktů se zaměřuje na textový výzkum interpretující a mapující literární realizace motivu války v české literatuře, jeho různorodé tematologické podoby a souvislosti v proměnlivých literárněhistorických kontextech.

Obraz válek a konfliktů

270 Kč
S leopardem v patách
Autor Nesmrtelné túry do Compostely (Prostor 2015) se v této knize ohlíží za zákrutami vlastního života a zachycuje je se stejným vtipem, uměním zkratky a neokázalou hloubkou.
Ukázky

S leopardem v patách

267 Kč
V restauraci
(1x)
Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky.
Ukázky

V restauraci

267 Kč
Jeden rok s Thomasem Bernhardem
(2x)
Během svého téměř desetiletého přátelství s Thomasem Bernhardem se obchodník s realitami Karl Ignaz Hennetmair (*1920) rozhodl zaznamenávat rozhovory a události Bernhardova života formou deníkových zápisů.

Jeden rok s Thomasem Bernhardem

447 Kč
Ivo Loos
(3x)
Ač byl Ivo Loos (1934-2009) celoživotní profesí architekt, významně se zapsal i do dějin moderní české dokumentaristiky.

Ivo Loos

405 Kč
Vyhnání Gerty Schnirch
(26x)
Kromě bolestných otázek viny, odplaty a odpuštění mezi Čechy a Němci, jež tento neobyčejně plastický a působivý román klade, se stáváme svědky netradičního vztahu matky a dcery.
Ukázky

Vyhnání Gerty Schnirch

382 Kč
Dějiny Walesu
Dějiny Walesu přibližují českému čtenáři dlouhou a barvitou historii obyvatel jedné z tzv. keltských periferií Velké Británie.

Dějiny Walesu

476 Kč
Dobývání nebe
(2x)
Po válečném románu Tělo a intimní novele o sžívání a umírání Čerň a stříbro se Paolo Giordano (*1982) v košatém románu Dobývání nebe vrací ke generační výpovědi, s níž na sebe upoutal pozornost už v oceňované prvotině Osamělost prvočísel.

Dobývání nebe

449 Kč
Hawking
(1x)
Geniální fyzik v grafickém románu. Příběh Stephana Hawkinga a jeho světa fascinujících objevů a myšlenek. Skvělý komiks, který je zároveň životopisem i dobře zakuklenou učebnicí fyziky a kosmologie.

Hawking

359 Kč
Já, Elton John
Elton John je dlouhodobě nejúspěšnější zpěvák a skladatel všech dob. (Dosavadních) sedm dekád jeho života oplývá pozitivními i negativními zvraty. A nyní se dle vlastních slov rozhodl o svůj příběh podělit.

Já, Elton John

499 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 1000 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 .. 100 > >>