Nejprodávanější Kniha - srpen 2020
povídky

Adamův kostým
Merzovy povídky a krátké prózy jsou tak obyčejné i rozmanité, tak podivné i poetické jako je sám život: nečekané setkání s věštcem, podivuhodný příběh neznámého vynálezce, teskný život siláckého přistěhovalce, klopotné hledání skromného vesnického umělce.
povídky

Adamův kostým

117 Kč
Dubliňané - 6%
(5x)
Joyceovi Dubliňané patří k vrcholným dílům moderní prózy. V patnácti povídkách "jen" minimalisticky popisuje a analyzuje své bližní, příslušníky dublinské střední třídy z počátku 20. století.
povídky

Dubliňané

253 Kč
238 Kč
Hudba pro chameleóny - 6%
První úplné vydání poslední Capoteho sbírky - třináct povídek, z toho sedm přeložených poprvé, plus vynikající detektivní novela "Ručně vyřezávané rakvičky".
povídky
Ukázky

Hudba pro chameleóny

253 Kč
238 Kč
Premchand`s Short Story Reader - 6%
Publikace je kritickým vydáním 22 povídek zakladatele moderní hindské prózy - Dhanpata Ráje, známého v literárním světě jako Prémčand (1880-1936).
povídky

Premchand`s Short Story Reader

285 Kč
268 Kč
Spolu opustíme den - 11%
V souboru povídek se setkáme s typickými motivy světa Ankera Larsena. Nacházíme zde prostředí dánského venkova a obdobně vykreslené postavy a postavičky jako v autorově nejslavnějším díle, v Kameni mudrců.
povídky

Spolu opustíme den

269 Kč
239 Kč
Vyletí ptáček - 11%
Druhá posmrtně vydaná sbírka povídek představuje Kurta Vonneguta v jeho lehčí vyprávěcí poloze z počátku kariéry - povídky jsou plné hravé fantazie, občas se objeví i fantaskní či sci-fi motiv. Autorův rukopis je však rozpoznatelný na první pohled díky srd
povídky

Vyletí ptáček

251 Kč
223 Kč
Zmizet (brož.) - 11%
(6x)
Brožované vydání souboru tří rozsáhlých povídek, ve kterých jsou hlavním tématem rodinné vztahy. Petra Soukupová za tuto knihu získala cenu Magnesia Litera 2010 pro nejlepší knihu.
povídky
Ukázky

Zmizet (brož.)

269 Kč
239 Kč
Kafkův přítel a jiné povídky - 6%
(2x)
Povídková sbírka plná příběhů ze zaniklých židovských komunit střední a východní Evropy.
povídky
Ukázky

Kafkův přítel a jiné povídky

253 Kč
238 Kč
Kriminálník - 6%
Hrdina knihy je po letech propuštěn z vězení a hodlá radikálně změnit svůj život. Jeho vyprávění přeskakuje v čase z minula do budoucna a stává se originální, vtipnou a satirickou kritikou amerického kapitalismu.
povídky
Ukázky

Kriminálník

219 Kč
206 Kč
Oděské povídky. Historie mého holubníku - 6%
V Oděských povídkách Babel líčí život židovského "drobného lidu" na počátku 20. století, především zlodějů, lupičů, ale také řemeslníků a drobných obchodníků. Víc než kde jinde vystupuje v těchto povídkách do popředí Babelův smysl pro černý humor.
povídky

Oděské povídky. Historie mého holubníku

229 Kč
215 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 90 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 > >>