Nejprodávanější tituly - duben 2021
beletrie

Rozhovor u Katedrály
(1x)
Román z roku 1969 představuje vrchol Vargas Llosova úsilí o „totální román“. Rámec tvoří rozhovor třicátníka Santiaga Zavaly, novináře frustrovaného vlastním nenaplněným životem i situací ve zkorumpovaném Peru 50. let.
beletrie
Ukázky

Rozhovor u Katedrály

538 Kč
Kde zpívají raci
(12x)
Román Kde zpívají raci je překrásnou ódou na přírodu, příběhem opuštěné dospívající dívky, která se učí důvěřovat lidem, a líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem.
beletrie
Ukázky

Kde zpívají raci

358 Kč
Zvuky probouzení
(1x)
Kniha manželů Třešňákových vypráví příběh výchovy dcery s autismem spojeným s mentální retardací a vážnými projevy chování. Není primárně svědectvím o autismu, ale spíše o hledání rovnováhy v extrémně náročné životní situaci.
beletrie
Ukázky

Zvuky probouzení

314 Kč
Tichý dům
(1x)
Píše se červenec 1980 a v Turecku se pomalu schyluje k dalšímu vojenskému převratu. Do přímořského letoviska nedaleko Istanbulu přijíždí jako každý rok čtyři sourozenci, aby navštívili svou devadesátiletou babičku.
beletrie

Tichý dům

296 Kč
Klíč
(2x)
Říká se, že irský a český smysl pro humor k sobě mají blízko. Novela velikána irskojazyčné literatury Máirtína Ó Cadhaina to potvrzuje. Věčná škoda, že si ji nemohl přečíst Franz Kafka, najisto by se rozveselil...
beletrie
Ukázky

Klíč

178 Kč
Až se ti zatočí hlava
(4x)
Temně groteskní příběh, v němž o sebe křísnou dva muži z opačných táborů společenského spektra a pak se začnou dít věci. Příběh Štindlovy knihy se odvíjí na pomezí satiry, hororu, psychodramatu i road movie.
beletrie
Ukázky

Až se ti zatočí hlava

242 Kč
Koronavirus, falešný poplach - 55%
Proč mohla většina evropských zemí kvůli covidu nařídit svým občanům, aby nikam nechodili, a proč to lidé akceptovali?
beletrie

Koronavirus, falešný poplach

199 Kč
89 Kč
Uranova
(2x)
Anglická dívka Angela, která má těsně před svatbou, se v srpnu 1968 vydá do Československa navštívit rodinu svého otce, jehož nikdy nepoznala. Poslední, co od ní její snoubenec Henry uslyší ze sluchátka telefonu, je slovo „chleba“...
beletrie
Ukázky

Uranova

268 Kč
Z Izrastiny s láskou
(7x)
Ve své knize se ostřílený reportér a laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům.
beletrie
Ukázky

Z Izrastiny s láskou

313 Kč
Chrám divů
New York, LP 1895. Chrám divů je název cirkusu nebo možná spíš freak show vedené ráznou Friendship Churchovou. Příběh, vyprávěný z několika perspektiv, je neuvěřitelnou exkurzí do života prapodivných existencí.
beletrie

Chrám divů

314 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 1000 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 .. 100 > >>