Nejprodávanější knihy - leden 2022
křesťanství

Vývoj katechetiky v českých zemích v letech 1920–1994
Katechetika je vědním oborem na pomezí mezi teologií a pedagogikou. Je zaměřena na praxi, a proto patří k pastorálním teologickým oborům.
křesťanství

Vývoj katechetiky v českých zemích v letech 1920–1994

71 Kč
Znamení naděje - 11%
Kniha je pokusem rekonstruovat a teologicky zhodnotit sebepojetí české katolické církve na začátku 3. tisíciletí, jak se projevilo v závěrečném dokumentu Plenárního sněmu katolické církve v ČR Život a poslání křesťanů v církvi a ve světě.
křesťanství

Znamení naděje

268 Kč
238 Kč
Povoláním člověk - 11%
(1x)
Mým povoláním je být člověkem a tedy obrazem Boha. Jakou roli v tom chce sehrát modlitba. Čeho je schopna a co umí? A co umět má? Jak tomuto „pozdvižení mysli“ pomáhá to, co jsem, čím vládnu.
křesťanství

Povoláním člověk

124 Kč
110 Kč
Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis - 11%
(3x)
V textu je diskutován vztah vědy a víry, Darwinovy teorie a první kapitoly knihy Genesis, evoluce a křesťanství. Zvláštní pozornost je pak věnována třem zprávám o stvoření knihy Genesis a vztahu těchto textů k moderní vědě.
křesťanství

Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis

241 Kč
214 Kč
Církevní dějiny - Antika a středověk - 11%
(1x)
Předložit přehledný a objektivní pohled na dějiny křesťanské církve v období od jejího počátku až do konce středověku představuje obtížný úkol. Autoři se pokusili vytvořit vyvážené, věcné a konfesně nezatížené podání církevních dějin.
křesťanství

Církevní dějiny - Antika a středověk

539 Kč
479 Kč
Kniha hodinek - 11%
V češtině první kompletní překlad Prudentiových hymnů, jejichž autor ještě ve své osobě i tvorbě spojuje rysy doznívající pohanské antiky a vzmáhajícího se křesťanství. Překlad vychází jako latinsko-česká bilingva, doplněná úvodní studií Martina C. Putny.
křesťanství

Kniha hodinek

224 Kč
199 Kč
Křesťanství a islám v liberálním státu
Monografie je dalším výstupem výzkumu týmu odborníků Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze na téma vztahu náboženství a státu a navazuje na publikaci Monoteistická náboženství a stát.
křesťanství

Křesťanství a islám v liberálním státu

59 Kč
Modlitba argentinských nocí - 11%
(3x)
Nebudu nikdy dobrým teologem, pokud budu jen studovat názory jiných, psát vybroušené rešerše a nikdy nepocítím žízeň živé bytosti po Bohu. Pokud budu svět zkoumat jen z vnějšku, jako nezávislý a nezaujatý novinář, nikdy jej nepostihnu.
křesťanství

Modlitba argentinských nocí

151 Kč
134 Kč
Svatý Augustin
Autor se zabývá Augustinovými snahami o syntézu křesťanství a antiky, jeho názory na vztah jednotlivce k církevní instituci, zdůrazňuje jeho chápání lidské svobody a nutnosti aktivity a mravní zodpovědnosti každého jedince.
křesťanství

Svatý Augustin

134 Kč
Krize a kairos
Společným záměrem dvousvazkové publikace "Krize a kairos" je reflektovat aktuální a mnohorozměrné téma krize z hlediska křesťanského myšlení.
křesťanství

Krize a kairos

44 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 122 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 13 > >>