Nejprodávanější Kniha - duben 2022
filosofie a náboženství

Čtení – reflexe – interpretace - 11%
Předkládaná publikace přináší elementární uvedení do práce s textem a interpretace. Je určena především začínajícím vysokoškolským studentům humanitních oborů a filosofie, avšak také učitelům na gymnáziích a středních školách.
filosofie a náboženství
Ukázky

Čtení – reflexe – interpretace

171 Kč
152 Kč
Tvůj křest - 11%
Dárková kniha ke křtu dítěte. Stručně a přehledně shrnuje celou liturgii svátosti křtu.
filosofie a náboženství

Tvůj křest

149 Kč
132 Kč
Malá encyklopedie buddhismu - 11%
Originální slovník přináší čtenáři zasvěcené a srozumitelně vyložené pojmy spojené s buddhismem.
filosofie a náboženství

Malá encyklopedie buddhismu

288 Kč
256 Kč
Glosy - Fragmenty - 11%
Má-li být filozofie lidem užitečná, musí se pokusit o co možná vysokou míru sdílné srozumitelnosti. Kniha se v tomto povýtce utilitárně výchovném ohledu, majícím současně interdisciplinární platnost, otevírá i těm vnímavým čtenářům.
filosofie a náboženství

Glosy - Fragmenty

279 Kč
248 Kč
Soumrak bílého muže - 11%
Kniha sleduje vývoj západního myšlení od slavného Kiplingova imperiálního "břemene bílého muže" konce 19. století přes totalitní ničivé politické ideologie 20. století po psychologii sebemrskačství a ztráty pudu sebezáchovy počátku století tohoto.
filosofie a náboženství

Soumrak bílého muže

224 Kč
199 Kč
Žena ať v církvi promluví - 11%
Přestože se během pontifikátu papeže Františka mluví častěji o větší roli žen v církvi a ženy se dostávají dokonce do řídicích rolí v některých vatikánských nebo jiných církevních úřadech, stále existují tabu.
filosofie a náboženství

Žena ať v církvi promluví

269 Kč
239 Kč
Kotowaza: Japonská přísloví - 11%
(3x)
Přísloví i další formy lidové moudrosti zobecňují lidské zkušenosti, proto jsou stále živé a oblíbené. Japonský termín kotowaza se překládá do češtiny zpravidla jako „přísloví“, ve skutečnosti sem ale patří také rčení, úsloví, pořekadla.
filosofie a náboženství

Kotowaza: Japonská přísloví

261 Kč
232 Kč
O analýze - 11%
Studie nabízí čtenáři alternativní čtení základního textu tradiční logiky. Jak přistupujeme k myšlenkám? Co nás přitom vede?
filosofie a náboženství

O analýze

126 Kč
112 Kč
Svatá hostina a svatý půst - 11%
Kniha zevrubným způsobem pojednává o specifických podobách ženské zbožnosti především v období 13. a 14. století. Pronikavě přitom ukazuje, jak byla ženská zbožnost a ženská askeze provázána s ženským vztahem k jídlu.
filosofie a náboženství
Ukázky

Svatá hostina a svatý půst

403 Kč
358 Kč
Symbolismus lidského těla - 11%
(1x)

Tato kniha nám objevuje nový a zároveň prastarý vztah k druhým lidem i k sobě samému: dokonalé sebepoznání, vědomí, že existují dva zdroje poznání, mozek a srdce, pochopení, že svět i lidé nutně dosvědčují nezměrnost božích možností.

filosofie a náboženství

Symbolismus lidského těla

342 Kč
304 Kč
Úvod do současné filosofie - 11%
(5x)
11 improvizovaných přednášek věnovaných významným osobnostem filosofie 20. st. E. Husserlem počínaje a J. Derridou konče. Čtvrté, doplněné vydání.
filosofie a náboženství

Úvod do současné filosofie

149 Kč
133 Kč
Bázeň a chvění / Nemoc k smrti - 11%
Kniha Bázeň a chvění si bere název z novozákonních epištol. Kierkegaard se snaží pochopit úzkost, jakou musel cítit Abraham, když ho Bůh vyzval, aby obětoval svého syna Izáka.
filosofie a náboženství

Bázeň a chvění / Nemoc k smrti

428 Kč
380 Kč
Moderní mýtus - 11%
(2x)
Revidované vydání Jungovy knihy z roku 1958. (První české vydání bylo součástí díla „Tajemno na obzoru“, které vyšlo v Brně v roce 1999.) Jung se v knize zabývá celosvětovým fenoménem UFO)...
filosofie a náboženství

Moderní mýtus

609 Kč
542 Kč
Nebojme se snít - 11%
„Náš svět potřebuje vizi,“ řekl Františkovi jeden diplomat. „Tady je…,“ řekl papež a dal mu svou knížku Nebojme se snít – bratrské povzbuzení k převzetí odpovědnosti za naše sousedy, společnost i život na naší planetě.
filosofie a náboženství

Nebojme se snít

224 Kč
199 Kč
O Boží vládě nad tvory v Teologické sumě - 12%
Traktát o Boží vládě nad tvory navazuje na otázku 22, která se zabývá prozřetelností jako vlastností Boží. V tomto traktátu Tomáš rozebírá způsob, jakým Bůh svou prozřetelnost projevuje.
filosofie a náboženství

O Boží vládě nad tvory v Teologické sumě

95 Kč
84 Kč
O kněžství
Ve svém spisu O kněžství nás svatý Jan Chrysostomos vtahuje do rozhovoru dvou přátel, aby před námi vykreslil obraz kněze jakožto služebníka největších Božích darů, jehož služba zastiňuje všechny ostatní.
filosofie a náboženství

O kněžství

189 Kč
O počátcích Řádu kazatelů - 12%
Autentické svědectví druhého magistra Řádu bratří kazatelů blahoslaveného Jordána Saského nás zavádí do první třetiny 13. století, kdy byly pokládány základní opěrné pilíře vznikajícího dominikánského řádu.
filosofie a náboženství

O počátcích Řádu kazatelů

95 Kč
84 Kč
Potomnost - 11%
Ústředním tématem knihy je specifická figura modernity, figura následování, přežívání, nastupování či přicházení po někom nebo něčem, figura, již by bylo možné nazvat potomností.
filosofie a náboženství

Potomnost

288 Kč
256 Kč
Zrod myšlení - 11%
Pierre Teilhard de Chardin byl francouzský jezuita, přírodovědec a filozof, který ve svém díle vytvořil teorii evoluce založenou na křesťanském myšlení. Jeho válečné dopisy mohou být čteny jako vhodný úvod do jeho díla.
filosofie a náboženství

Zrod myšlení

288 Kč
256 Kč
Dějiny židovského národa - 11%
(1x)
Dějiny Židů jsou svého druhu dějiny světa, ovšem viděné pod velmi neobvyklým úhlem, očima inteligentní a vzdělané oběti. Johnsonovi však jde ještě o víc: ukázat podstatu samé historie a křesťanské civilizace.
filosofie a náboženství

Dějiny židovského národa

412 Kč
366 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 375 položek
<< < 1 2 3 4 .. 19 > >>