Nejprodávanější tituly v roce 2022
křesťanství

Církevní dějiny - Antika a středověk - 11%
(1x)
Předložit přehledný a objektivní pohled na dějiny křesťanské církve v období od jejího počátku až do konce středověku představuje obtížný úkol. Autoři se pokusili vytvořit vyvážené, věcné a konfesně nezatížené podání církevních dějin.
křesťanství

Církevní dějiny - Antika a středověk

539 Kč
479 Kč
Následovat člověka do Božího království - 11%
Kniha chce ukázat, jak křesťanská etika vyrůstá z bible a jaké obtíže při tom musí překonávat. Nastiňuje dějinný vývoj křesťanských mravů. A konečně se věnuje i hlavním tématům katolické etiky, jako je svědomí, přirozený zákon, morální skutek, ...
křesťanství

Následovat člověka do Božího království

269 Kč
239 Kč
O zákonech v Teologické sumě
Pojednání o zákonech v Teologické sumě (STh I-II, q. 90–97) patří k základním pramenům západního etického myšlení. Nabízí odpovědi minimálně na dvě důležité otázky.
křesťanství

O zákonech v Teologické sumě

131 Kč
Vánoční knížka - 11%
(4x)
Malovaná knížka Terezy Říčanové, autorky Kozí knížky. Netradičně a přece citlivě vyprávěný příběh o Narození optikou sedmiletého děvčátka.
křesťanství

Vánoční knížka

134 Kč
119 Kč
Bůh na ulici - 11%
Norský františkán Ole Martin se rozhodl opustit klášter a strávit padesát dní rozprostřených do tří let jako bezdomovec na ulicích Osla a Kodaně.
křesťanství

Bůh na ulici

242 Kč
215 Kč
Kdo je člověk? - 11%
Kolektivní monografe nabízí z pohledu 18 autorů rozbor lidského bytí v mezioborové perspektivě, v jejímž středu je vztah člověka k Bohu.
křesťanství

Kdo je člověk?

Ivana Noble (ed.), Zdenko Širka (ed.)
342 Kč
304 Kč
Augustin z Hipponu - 11%
(2x)
Životopis jednoho z nejvýznamnějších křesťanských myslitelů – sv. Augustina.
křesťanství
Ukázky

Augustin z Hipponu

448 Kč
398 Kč
Důvěrná slova - 11%
Mnoho lidí říká, že netuší, jak by se měli modlit. Oficiální modlitby jim jsou cizí a modlitba vlastními slovy jim činí potíže. Právě pro ně je tato sbírka modliteb, jež mají přirozený a vroucí jazyk a zároveň se týkají každodenních problémů.
křesťanství

Důvěrná slova

179 Kč
159 Kč
Klíč k Chíramovi - 6%
Při rozboru symboliky zednářských obřadů dochází autoři k důkazu přímé spojitosti mezi moderními zednáři a středověkými templáři a k rekonstrukci zapomenutého příběhu Ježíše a jeho bratra Jakuba.
křesťanství

Klíč k Chíramovi

304 Kč
286 Kč
Proroctví a apokalypsy - Novozákonní apokryfy III. - 11%
Zatímco v bibli je apokalyptický žánr zastoupen jen okrajově, apokryfních spisů, jež do biblického kánonu nebyly přijaty, je celá řada.
křesťanství
Ukázky

Proroctví a apokalypsy - Novozákonní apokryfy III.

Jan A. Dus (ed.)
539 Kč
479 Kč
Slovo v našem nitru - 11%
Kniha rozhovorů s výraznou náboženskou osobností dnešní Francie Annick de Souzenelle.
křesťanství

Slovo v našem nitru

313 Kč
278 Kč
Vánoční rozjímání - 11%
Vánoční poselství jednoho z nejoblíbenějších duchovních autorů současnosti provází čtenáře v krátkých hutných črtách po adventních a vánočních tématech.
křesťanství

Vánoční rozjímání

179 Kč
159 Kč
Bible Překlad 21. století  /paperback/ - 11%
Nejoblíbenější „základní“ verze Bible21 je zpět v nové podobě, tentokrát jako kvalitní a praktický paperback.
křesťanství

Bible Překlad 21. století /paperback/

351 Kč
312 Kč
Filemonovi - 11%
Sestává život křesťana jen z toho, že neustále úzkostlivě prověřuje, co je dovoleno, co je zakázáno a co se nedoporučuje? Nebo spočívá poselství evangelia, a z něj vycházející život, v něčem důležitějším?
křesťanství

Filemonovi

224 Kč
199 Kč
Opice Boží - 11%
Kniha „mistra pera“ Maxe Kašparů je sice vzhledem tak prostá a útlá, ale obsahově bohatá na životní příběhy, osobní zkušenosti, srozumitelnou víru, a především nepřehlédnutelnou radost ze života.
křesťanství

Opice Boží

135 Kč
120 Kč
Svět, tělo a ďábel - 11%
V této knize se Rohr zabývá třemi tradičními zdroji zla a popisuje, jak se křesťanství zaměřovalo téměř výhradně na individuální, tělesnou úroveň, zatímco svět a ďábel po většinu křesťanských dějin v podstatě vyvázli bez trestu.
křesťanství

Svět, tělo a ďábel

197 Kč
175 Kč
Tertulián o křtu
Jedenáctý svazek edice Patristika předkládá čtenáři další text významného křesťanského spisovatele Tertuliána, tentokrát pojednávající o svátosti křtu.
křesťanství

Tertulián o křtu

140 Kč
Svatý sex
(1x)
Kniha Svatý sex není příručkou, jak na to. S otevřeností a pochopením otevírá otázky posedlosti církve sexuální čistotou, která místo svobody a zralosti přináší křeč. Řeší otázky genderu, sexuální orientace a další ožehavá témata.
křesťanství
Ukázky

Svatý sex

179 Kč
Liturgické hnutí v českých zemích a pokoncilní reformy - 11%
Kniha na základě studia pramenů a v celosvětovém kontextu života církve představuje české liturgické hnutí, jak se formovalo od 19. století, jakými proměnami procházelo i jeho završení v pokoncilní církvi.
křesťanství

Liturgické hnutí v českých zemích a pokoncilní reformy

358 Kč
318 Kč
Svatá hostina a svatý půst - 11%
Kniha zevrubným způsobem pojednává o specifických podobách ženské zbožnosti především v období 13. a 14. století. Pronikavě přitom ukazuje, jak byla ženská zbožnost a ženská askeze provázána s ženským vztahem k jídlu.
křesťanství
Ukázky

Svatá hostina a svatý půst

403 Kč
358 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 600 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 30 > >>