Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka v roce 2022
světová

Domek v Irsku - 11%
(3x)
Hannah vymění kariéru právničky z Manchesteru za kurz vaření v Irsku.
světová

Domek v Irsku

359 Kč
319 Kč
Sibiřské haiku - 11%
(5x)

Spisovatelka Jurga Vile vylíčila v knize skutečný osud svého otce. Spolu s ilustrátorkou Linou Itagaki tak odkrývá jedno z nejtemnějších období evropských dějin, sovětskou krutovládu, a vyzdvihuje lidskou odvahu a nezdolnost.

světová
Ukázky

Sibiřské haiku

403 Kč
358 Kč
To byla zákopová válka - 11%
(4x)

Patrně nejslavnější dílo jednoho z nejlepších francouzských komiksových tvůrců je ve světě komiksu tím, čím je první světové válce (i válce obecně) Na západní frontě klid nebo Barbussův Oheň.

světová
Ukázky

To byla zákopová válka

493 Kč
438 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
světová

Maus

424 Kč
399 Kč
Kde zpívají raci - 11%
(12x)
Román Kde zpívají raci je překrásnou ódou na přírodu, příběhem opuštěné dospívající dívky, která se učí důvěřovat lidem, a líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem.
světová
Ukázky

Kde zpívají raci

358 Kč
318 Kč
Ještě než umřu - 11%
Šestnáctiletá Tessa má stejné pocity, touhy a plány jako její vrstevníci. Na jejich uskutečnění má ovšem podstatně méně času. Trpí leukémií v pokročilém stadiu a v takovém rozsahu, že není možná žádná další léčba.
světová
Ukázky

Ještě než umřu

249 Kč
222 Kč
Nebezpečná metoda - 11%
Kniha popisuje začátky nového vědního oboru - psychoanalýzy. Poprvé odkrývá příběh osudové rivality mezi Carlem G. Jungem a Sigmundem Freudem a jejich rozchodu, ve kterém svou roli sehrála žena - Sabina Spierlreinová.
světová
Ukázky

Nebezpečná metoda

357 Kč
318 Kč
Portréty v ostnatém drátu - 11%
Vzpomínková próza Portréty v ostnatém drátu vyšla až po jeho smrti v roce 1984 v Paříži. Jeho svědectví z břežněvovských lágrů je básníkovou variantou Dostojevského Zápisků z Mrtvého domu a barvitě v nich líčí život v pracovním táboře na Sibiři.
světová
Ukázky

Portréty v ostnatém drátu

267 Kč
238 Kč
Chlorid sodný - 11%
(5x)
Carl Morck a oddělení Q se vrací s již devátým případem.
světová
Ukázky

Chlorid sodný

449 Kč
399 Kč
Kočičí oko - 11%
(3x)

Kočičí oko je kouzelná skleněnka, která mění svět. Z dívky, která se skrze ni dívala, vyrostla uznávaná malířka, jejíž život i dílo silně poznamenaly zážitky z dětství a dospívání.

světová
Ukázky

Kočičí oko

448 Kč
398 Kč
Operace Banány - 11%
(2x)

David Walliams, autor veleúspěšné Babičky drsňačky, napsal akční, bondovsky laděný příběh z druhé světové války, v němž však není nouze ani o humor.

světová

Operace Banány

448 Kč
398 Kč
Estonský román - 11%
(1x)
Děj románové prvotiny se vrací do autorčiny vlasti posledních desetiletí 20. století a přibližuje počátky hnutí za estonskou samostatnost.
světová

Estonský román

151 Kč
134 Kč
Zrcadlo a světlo - 11%
(2x)

V románu Zrcadlo a světlo se završuje trilogie pojednávající o osudech Thomase Cromwella, chudého kovářského syna, který se vlastními schopnostmi vypracoval na pravou ruku anglického krále Jindřicha VIII.

světová
Ukázky

Zrcadlo a světlo

628 Kč
558 Kč
Hamnet - 11%
(5x)
Manželský pár, který žil v osmdesátých letech šestnáctého století v Henley Street ve Stratfordu, měl tři děti, starší Susannu a mladší dvojčata Hamneta a Judith. Hamnet zemřel v roce 1596 ve věku jedenácti let.
světová
Ukázky

Hamnet

403 Kč
358 Kč
Hrad ve Skotsku - 11%
(5x)
Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná!
světová

Hrad ve Skotsku

359 Kč
319 Kč
Nejhorší rodiče na světě - 11%

Jasně, někteří (a přiznejme si, že vlastně skoro všichni) rodiče jsou trapní! Jenže to není nic proti rodičovské sebrance v téhle sbírce deseti příběhů sepsané Davidem Walliamsem. Jsou to prostě nejhorší tátové a mámy na celém širém světě...

světová
Ukázky

Nejhorší rodiče na světě

322 Kč
286 Kč
Smysl pro řád - 11%
Kniha nabízí erudovanou a přitom široce přístupnou teorii dekorativních umění. Gombrich zkoumá univerzálně lidský sklon hledat v prostoru a čase řád, který se od pradávna projevuje v dětských hrách, v poezii, hudbě, architektuře a dekoraci.
světová
Ukázky

Smysl pro řád

718 Kč
638 Kč
Anglické roky - 11%
V románu Anglické roky Norberta Gstreina se vypráví zpola detektivní příběh odehrávající se dílem během druhé světové války ve Velké Británii.
světová
Ukázky

Anglické roky

267 Kč
238 Kč
Rotmistr Anton Schmid - 11%
(1x)
Biografie z pera německého vojenského historika zachycuje osudy příslušníka wehrmachtu, který v době holokaustu jako jeden z mála německých vojáků aktivně a nezištně pomáhal Židům.
světová
Ukázky

Rotmistr Anton Schmid

294 Kč
262 Kč
Anděl zapomnění - 11%
Silně autobiografický Anděl zapomnění rakousko-slovinské spisovatelky Maji Haderlapové je literárním příspěvkem k tématu osudu korutanských Slovinců. Zprvu příběh zdánlivě splňuje všechny atributy romantické venkovské idyly, záhy však ...
světová

Anděl zapomnění

205 Kč
182 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 50 > >>