Nejprodávanější tituly - prosinec 2023
poezie

Pod prahem svítá
(1x)
Výbor z poezie významného českého básníka a malíře dvacátého století, doplněný nejen reprodukcemi autorových grafik, ale i CD s jeho zhudebněnými verši v podání skupiny Transitus Irregularis. V uspořádání Jiřího Reynka.
poezie

Pod prahem svítá

398 Kč
Básně sebrané (váz.)
(1x)
Souborné vydání všech dosavadních sbírek nejčtenějšího českého básníka současnosti. Autorovy básně se staly kultovními a některé doslova zlidověly.Stranou zůstává pouze výbor z juvenilní tvorby s názvem Mladost - Radost a "kolibřík" s názvem Vše nejlepší.
poezie

Básně sebrané (váz.)

404 Kč
Magor dětem
(6x)
Knížku půvabných veršů pro malé děti napsal básník, esejista a kulturní organizátor Ivan M. Jirous v osmdesátých letech během těžkého žaláře ve Valdicích, do něhož byl odsouzen z politických důvodů.
poezie

Magor dětem

269 Kč
Celý život
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
poezie

Celý život

539 Kč
20 let slam poetry

Čekáte, co z toho bude? Tak teď jste se dočkali! Slovy z textu Vaška z Aše vězte, je tato kniha reprezentativním sborníkem české slam poetry, který reflektuje její vývoj od roku 2003 až k 20letému výročí v roce 2023.

poezie

20 let slam poetry

225 Kč
Aenéis
(1x)
Publius Vergilius Maro (70 př. n. l.–19 n. l.), nejvýznamnější římský básník tzv. zlatého období římské literatury, vytvořil epos Aeneis na přání císaře Augusta.
poezie
Ukázky

Aenéis

538 Kč
Básně a prózy (1949–1955)
Nové, textově nejspolehlivější vydání. Básnické a okrajově též prozaické dílo Egona Bondyho z první poloviny padesátých let představuje jedno z logických vyústění a pokračování literatury druhé generace českých surrealistů.
poezie

Básně a prózy (1949–1955)

494 Kč
Dobrý ráno
Tuto knihu autor vydává ke svým sedmdesátým narozeninám, aby si udělal radost. Obsahuje chronologicky řazené básnické sbírky, jak v průběhu desetiletí vycházely mimo autorovu písňovou tvorbu, a ukazuje ho jako literáta, básníka.
poezie

Dobrý ráno

536 Kč
Melancholic Rodeo
Pražská vizuální básnířka a umělkyně Michaela Fenkl (nar. 1996) vydává svou třetí sbírku básní s názvem Melancholic Rodeo.
poezie
Ukázky

Melancholic Rodeo

531 Kč
Obec
(1x)
Knihu Obec Miloše Doležala (1970) prvně vydalo roku 1996 v grafické úpravě Viktora Karlíka brněnské nakladatelství Atlantis. Přítomné druhé vydání je rozšířené o druhý oddíl obsahující básně z rukopisů, publikované vůbec poprvé.
poezie

Obec

358 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 492 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 50 > >>