Mireille jednoho dne odjela jako mladá štíhlá studentka do Spojených států a po několika semestrech se vracela do Francie s nebývalou nadváhou. Díky rodinnému lékaři se jí brzy podařilo vrátit k původnímu stylu života - a také vzhledu.
Anne-Katrin Weberová se narodila v Stuttgartu, doma je v Hamburku, ale srdce má francouzské. Je to milovnice Francie, která umí o této zemi, jejích lidech i kuchyni zajímavě vyprávět.
Francouzská kuchyně udává po staletí tón světového kulinářství. Dobrá zpráva je, že spoustu jejích tradičních receptů si můžete připravit doma a připomenout si tak třeba atmosféru letní dovolené.
Co má rád papež František? Myslíte, že se umí otáčet v kuchyni? A chcete si uvařit jeho oblíbená jídla? Výpravná kniha nám přibližuje, v jakém rodinném prostředí Jorge Mario Bergoglio vyrůstal, kdo na něj měl vliv i kde má kořeny jeho nasazení ...
3 měsíce po vydání první kuchařky jsme se s vervou pustili do přípravy 2. dílu. Když jsme totiž četli všechny vaše nadšené ohlasy a výzvy, ať určitě připravíme pokračování, nechtěli jsme čekat.
Japonky mají odlišný vztah k jídlu než zbytek světa. Odhalte 7 tajemství, jimiž se řídí tradiční japonská domácnost, a 7 pilířů japonské kuchyně, jimiž jsou ryby, zelenina, rýže, sója, nudle, čaj a ovoce.
Volné pokračování bestselleru Francouzky netloustnou. Další "nedietní" kniha naplněná francouzským tajemstvím, jak zhubnout a udržet si nejen štíhlou postavu, ale i optimistickou náladu.
Svérázná cestopisná kuchařská kniha, při jejíž četbě budete poučeni o koření a jeho použití, nádobách, na ten který pokrm vhodných, o receptech a jiných zvláštnostech kuchyně a přírody v Americe, Evropě, Asii a Africe.
Michel Roux je držitelem tří michelinských hvězdiček. Základem jeho knihy je 100 receptů, které tvoří samou podstatu francouzské kuchyně a ovlivňovaly různé styly vaření po celém světě.
Klasické dílo, které shrnuje základní recepty tvořící páteř francouzské gastronomie, sepsal nekorunovaný král francouzských kuchařů a gurmetů – Auguste Escoffier.
Poutavá cesta do ráje vína na francouzský venkov – z jednoduchých a lahodných receptů, doplněných 150 fotografiemi a příběhy inspirovanými životem obyčejných Francouzů.
Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, které inspirovalo celou generaci Američanů a pomohlo jim vytyčit nová kritéria v oblasti kulinářského vkusu a kuchařského umění.
Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příbehu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar - vidět do lidské duše.
Francouzskou gastronomii má zkrátka pod kůží. Je skromný, přestože už má jméno, je nositelem rytířského řádu Chaine des Rotisseurs za přínos k moderní gastronomii a dobré jméno zajistil již několika restauracím. Dalibor je v kuchyni jako taneční mistr.