Samko Tále - Kniha o hřbitově

Kniha o hřbitově: První a druhá kniha o hřbitově

Nakladatel: Host 2007
Rozebráno
152 Kč
pohlídat

Anotace

Tragi-komický příběh mírně retardovaného Samka Tále, který svým bezprostředním pohledem nastavuje zrcadlo naší současnosti, se stal na Slovensku bestsellerem a oslovil čtenáře i u nás. Pod pseudonymem se ukrývá talentovaná slovenská prozaička Daniela Kapitáňová.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Jedinečná a velmi veselá kniha. U některých absurdních pasáži jsem plakal smíchy. Zvláště mě dostal pán "Dobré drevo" a paní s horčicí. Absurdních? Ale vlastně neskutečně reálných. Podaných jen velmi netradiční formou.
tuto knihu som precitala niekolko krat a je ozaj uzasna a neviem ci poslednu dobu na slovensku vyslo nieco podobne, ozaj tragikomicke so zvlastnym humorom. je plne originalna a niektore hlasky ozaj nemaju chybu a clovek sa nevie ci sa ma smiat alebo plakat. urcite si ju precitajte :)
Skvělý pohled na svět, občas bych si přál mít možnost prožít den v Samkově 'světě'. Vydařené čtení pro lidi, kteří vědí, jak se žilo před revolucí a jak mohl onu dobu chápat Samko, tak trochu z 'druhé strany řeky'. Odpočinková knížka, která určitě hodně pobaví.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Forrest Gump z Komárna

(...) Autentičnost Samka Táleho připomíná skutečně mistrovské etudy Dustina Hoffmana v Rainmanovi, Toma Hankse ve Forrestu Gumpovi nebo Seana Penna v méně známém filmu Jmenuji se Sam. Odzbrojující upřímnost a dezorientace ve spletitých vztazích, těch podle norem normálních, která vyvolává smích, ale také dojetí z bezbrannosti velkého dítěte v citové a komunikační válce dospělých. (...) Jedinečnost formy i stylu ocenil minulý víkend v Brně na veletržním uvádění Knihy o hřbitově na český trh i spisovatel Jan Balabán. Mluvil o výjimečné knize, kde je pod povrchem zábavy i mnoho dalších, důmyslně vystavěných suterénů, včetně deptající tíhy konvenčních životů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Kniha o hřbitově
Autor:
Tále, Samko
Nakladatel:
Host
EAN:
9788072942220
ISBN:
978-80-7294-222-0
Doporučená prodejní cena:
169 Kč
Originál:
Kniha o cintoríne
Překlad:
Zelinský, Miroslav
Popis:
1× kniha, vázaná, 148 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2007 (2. vydání)