Elda Grinová - Bílí ptáci

Bílí ptáci

Nakladatel: Armenia Club 2006
Není skladem
143 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha je výborem povídek arménské spisovatelky Eldy Grinové. Autorka s neobyčejnou vnímavostí a jazykovým citem zachycuje lidské příběhy vypozorované z každodenního života, v nichž se zrcadlí nejen dnešní Arménie.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Dny angličtiny, dny hygieny, dny lásky

(...) Postavy z povídek arménské spisovatelky, ale i psycholožky a soudní expertky Eldy Grinové mají jedno společné: jsou nešťastné, osamělé, touží po lásce a lepším životě. A tak utíkají z bídy jednopokojových bytů, stojí nekonečné fronty před spořitelnami, od nichž však své úspory nikdy nedostanou, kradou, protože o čest je už dávno připravila bída, socialismus či kapitalismus.

Zlatistá pera arménské všednosti

(...) Sborník povídek Eldy Grinové nabízí vhled do arménského života i literatury. Ačkoli povídky vznikaly ve značném časovém rozpětí, spíná je jedinečný a v podstatě stále týž úhel pohledu na život kolem sebe i způsob literárního zpracování. Ve všedním a obyčejném nalézá Elda Grinová bohatství, kouzlo, sílu, v základu všech povídek tak stojí jakási "nevšední všednost". Okolní svět vnímají hlavní hrdinové, ať už děti či dospělí, perspektivou silného vnitřního prožitku. Snad v každé povídce figuruje nějaký element či postava, která ostatní násilně vytrhuje ze stavu uspokojení a blaženosti, plynoucí z jejich nevšímavosti a netečnosti k tomu, co je v životě cenné a co mu dává hlubší smysl.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Bílí ptáci
Autor:
Grinová, Elda
Nakladatel:
Armenia Club
EAN:
9788023980677
ISBN:
80-239-8067-X
Doporučená prodejní cena:
159 Kč
Překlad:
Dvořák, Libor
Popis:
1× kniha, vázaná, 144 stran, česky
Rozměry:
14,5 × 21 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)