Jones Sadie - Štvanec

Štvanec

Nakladatel: Víkend 2008
Rozebráno
89 Kč
pohlídat

Anotace

Waterford je anglické městečko s přísnými nepsanými zákony. Za každý prohřešek se tvrdě platí a člověk, který si dovolí být jiný, musí za to zaplatit. Tak jako Lewis Aldridge, štvaný a pronásledovaný mladík, kterého všichni odepsali a ti, co mu věří, nemají šanci přesvědčit ostatní, že se v něm mýlí. Ztratil matku a jako by ta událost nebyla sama o...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Když je člověk štvanou zvěří

(...) A Štvanec je skutečně kniha, která by neměla zapadnout mezi oddychové romány. (...) V žebříčku prodejnosti byl Štvanec v Británii dlouho na předních místech. Kritikové ho srovnávají s McEwanovým Pokáním nebo se Soumrakem dne Kazua Ishigury. Čtenáře však mohou napadat další paralely - zpočátku Lewis připomíná Homera ze Saroyanovy Lidské komedie, pak se na moment změní v Holdena ze Salingerova Kdo chytá v žitě, ale od poloviny románu je už jen sám sebou, Lewisem Aldridgem, hrdinou Sadie Jonesové.

Štvancem se člověk stane, ani neví jak

Tradici těch nejlepších anglických psychologických románů připomíná prvotina Sadie Jonesové Štvanec, které se letos jen v originálu prodalo na sto třicet tisíc kusů. Nepochybně ji čeká cesta světem, o čemž svědčí její kvalita i čerstvý český překlad ve Vydavatelství Víkend. (...) Britská autorka si uvědomila, že více než příběh lidí ve zdánlivé či skutečné současnosti zaujmou vztahy mezi lidmi. V každé rodině bývá nějaké tajemství, slabost, která se přechází se shovívavým pousmáním. Někdy však po ní následují činy temnější než dno řeky, v němž našla smrt Lewisova matka.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Štvanec
Autor:
Sadie, Jones
Nakladatel:
Víkend
EAN:
9788072225637
ISBN:
978-80-7222-563-7
Doporučená prodejní cena:
99 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 320 stran, česky
Rozměry:
14 × 21 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)