Vasilij Grossman - Život a osud

Život a osud

Nakladatel: Knižní klub 2009
Rozebráno
359 Kč
pohlídat

Anotace

Románovou kroniku Vasilije Grossmana Život a osud, která v široce rozvětveném příběhu zachycuje klíčové události druhé světové války v sovětském Rusku, stihl rok po jejím vzniku (1960) úděl všech knih, jež se svým obsahem znelíbily - autorův nemilosrdně kritický pohled na způsob, jak se Stalinův vládnoucí režim vypořádal s průběhem a dopadem války...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Grossmanův hold obětem 2. světové války

(...) Jako Vojna a mír 20. století je propagována románová kronika Vasilije Grossmana Život a osud. Strhující freska z mnoha prostředí 2. světové války v bývalém Sovětském svazu - od vědeckých pracovišť v Moskvě, přes ukrajinské vesnice, samozřejmě fronty včetně exkurzí ke generálovi Jeremenkovi, ale i na velitelství Paulusovy armády u Stalingradu, nebo ze židovských ghett a nacistických koncentračních táborů. (...) Grossman kreslí pestrou paletu charakterů lidí, kteří se postavili nacistům s vědomím, že jde o největší zlo, s kterým se setkali.

Vasilij Grossman Život a osud

(...) Románovou kroniku Vasilije Grossmana Život a osud, která v široce rozvětveném příběhu zachycuje klíčové události druhé světové války v sovětském Rusku, stihl rok po jejím vzniku (1960) úděl všech knih, jež se svým obsahem znelíbily - autorův nemilosrdně kritický pohled na způsob, jak se Stalinův vládnoucí režim vypořádal s průběhem a dopadem války bez ohledu na nikoho a na nic kromě vlastních mocenských cílů, odsoudil tuto knihu k tomu, že ji KGBzabavila Grossmanovi při domovní prohlídce a že vyšla poprvé až o dvacet let později v Lausanne.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Život a osud
Autor:
Grossman, Vasilij
Nakladatel:
Knižní klub
EAN:
9788024223452
ISBN:
978-80-242-2345-2
Doporučená prodejní cena:
399 Kč
Originál:
Žizň a suďba
Překlad:
Horák, Milan
Popis:
1× kniha, vázaná, 624 stran, česky
Rozměry:
15,3 × 23,3 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)