Dale Pendell - Pharmako / Gnosis

Pharmako / Gnosis: Moc rostlin a cesta jedů - Fantastika a Daimonika

Nakladatel: Dybbuk 2010
Rozebráno
417 Kč
pohlídat

Anotace

Pharmako/Gnosis je kniha pro „rostlinné lidi“, kteří zde najdou nádhernou tapisérii botaniky, odborné chemie, farmakologie a historie, bohatě protkanou básnickou imaginací, sugestivní směsí logiky a mytologickou tradicí. Nebo jinak. Alchymistické pojednání psané člověkem, jenž se sám vydal na „cestu jedů“, a čtenáři tak předkládá prožitý a tajuplný...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Užasné uzavření pharmako/makyo trilogie. Propracované umělecké dílo zcela ojedinělého žánru, ovšem zároveň nabité informacemi jako plnohodnotná vědecká publikace. Jestliže alchymie zažije v tomto století renesanci, tato trilogie bude jejím etalonem. Terence McKenna by měl radost. Povinná četba pro všechny milovníky posvátných rostlin.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Na stezce jedů

(...) Autor je v knize ochutná a probere jednu po druhé, poutavě představí historii užívání, botaniku, farmakologii, receptury pro zájemce a do koktejlu vmíchá četné osobní i vypůjčené zkušenosti. Pendell je profesí básník a na stylu je to znát. Nemluví jazykem vědce, ostatně vědu považuje za podskupinu poezie provozovanou obvykle ze zoufalství (neberte ho příliš vážně), naopak miluje alchymii, duchovní nauky, umění a má smysl pro humor. Je jako mytický kojot, který šalebně tančí mezi rostlinami síly a roztáčí čtenáře dokola, až se mu motá hlava. Když si myslíme, že začínáme chápat, uskočí stranou. (...) Vztah mezi racionalitou a mystikou, duální realitou a nejvyšší Jednotou, mezi vnitřními silami světla a temnot, to všechno se v poryvech básnického víření občas zatřpytí leskem hlubokého poznání - než scénu znovu překryje prach. Vše je právě tak nestálé jako skutečnost sama. Každá rostlina může být dobrým spojencem na cestě a každá také vrhá stín.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Pharmako / Gnosis
Autor:
Pendell, Dale
Nakladatel:
Dybbuk
Edice:
subversor
EAN:
9788086862910
ISBN:
978-80-86862-91-0
Doporučená prodejní cena:
463 Kč
Překlad:
König, Martin
Popis:
1× kniha, vázaná, 448 stran, česky
Rozměry:
16 × 23 cm
Rok vydání:
2010 (1. vydání)