Catherine Cusset - Skvělá budoucnost
Snížená cena

Skvělá budoucnost: O lásce, jež vzdorovala předsudkům

Nakladatel: Jota 2011
Rozebráno
79 Kč
pohlídat

Anotace

Ohromující, ale přesto cudná sága, jdoucí přes čtyři generace. Román, jehož námět čerpala autorka z vlastní zkušenosti, zabírá období let 1950-2006 ve čtyřech zemích: Rumunsku, Izraeli, Spojených státech amerických a Francii. Podobně jako v předchozích svých románech tu vystupuje Catherine Cussetová, skrytá pod jménem Marie.

Hlavní linii románu...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Život nelze vynulovat

Rumunsko, Izrael, Francie a Spojené státy. Do těchto zemí míří částečně autobiografický příběh francouzské spisovatelky Catherine Cussetové Skvělá budoucnost. Čtyři zcela odlišná prostředí autorka propojila tématy, jako je láska, rodinné kořeny, emigrantství, touha po svobodě, a do nich zavinula vlastní životní zkušenost komplikovaného vztahu se svou tchyní. Dějovou osou románu je život Elen, citlivé, silné, ale i svéhlavé ženy, kterou sledujeme od jejích dětských let v komunistickém Rumunsku až po zralý věk v Americe. V Bukurešti, kde žije se svou rodinou, se mladá dívka zamiluje do židovského mladíka Jakoba. Jejich vztah ale naráží na hradbu antisemitských předsudků a zatvrzelý odpor Eleniny rodiny. Hlavní hrdince se nakonec podaří prosadit a uskutečnit svou verzi budoucnosti: po boku milovaného muže, daleko od klece rodinné a politické nesvobody – ve Spojených státech, kde ve svých téměř čtyřiceti letech začíná úplně od nuly.

Jak to vidí tchyně

Nakladatelství Jota představuje ve své „Zlaté edici“ letos již druhou postavu současné francouzské literární scény. Tentokrát je jí v USA žijící Catherine Cussetová. Román Skvělá budoucnost je nejúspěšnější titul z desítky knih, které dosud publikovala. I tentokrát nakladatelství vsadilo na oceněné dílo – v roce 2009 získala kniha cenu francouzských gymnazistů, Prix Goncourt des lycéens.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Skvělá budoucnost
Autor:
Cusset, Catherine
Nakladatel:
Jota
EAN:
9788072178148
Doporučená prodejní cena:
328 Kč
Originál:
Brillant avenir
Překlad:
Balisová, Šárka
Popis:
1× kniha, vázaná, 304 stran, česky
Rozměry:
16 × 20 cm
Rok vydání:
2011 (1. vydání)