Paulus Hochgatterer - Dům s matracemi
Snížená cena

Dům s matracemi

Nakladatel: Host 2011
Není v prodeji
99 Kč
pohlídat

Anotace

Do malého městečka Furtham See přišlo jaro, před restauracemi se objevují stolečky a křesílka a lidé mají povznesenou náladu. Bezmračná obloha se ale začíná pozvolna zatahovat. Psychiatr Raffael Horn na zahradě okopává růže a při tom pochybuje o věrnosti své ženy. Kriminální komisař Ludwig Kovacs sice jede na ryby, ale nejde mu z hlavy, proč...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Stejně jako předchozí kniha Sladkost života je i tato skvěle napsaná a plná temných záblesků lidské mysli, které se mohou, nebo vůbec nemusí projevit na životě poklidného rakouského městečka. Detektivka je to jen naoko - to však neznamená, že to není napínavé čtení!
Oficiální recenze jsem si bohužel přečetla až po dočtení knihy. Musím říct, že to je velké zklamání a v dost věcech souhlasím. Spousta postav, které zřejmě nesouvisí s vyšetřováním. Přeskakovala jsem stránky, kde bylo popisováno "nic". Dočetla jsem knihu jen proto, abych zjistila, kdo mlátí děti. Pevně doufám, že mi správně došlo, která...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Depresivní thriller, od nejž se nedá odtrhnout

(...) Dva staří známí ze Sladkosti života, psychiatr Horn a komisař Kovacz, se opět, každý podle svého založení, noří do násilného a temného světa brutálních zločinů. Je to pořád důvěrně známý Hochgatterer: vyšetřování případu je pro něho jen záminkou, aby mohl ukázat osamělé a tragické životy, nad nimiž neustále visí opar pochybností, znepokojení, výčitek a smutku.
Smích? Ten ve Furthu nezaslechnete, občas se snad někde mihne náznak úsměvu, ale i za ten jako by se jeho původce styděl. Nečekejte vyšetřování, které ubíhá v tempu, ani jakákoli spisovatelská detektivní vodítka, která by vás přivedla na něčí stopu. Jde zkrátka o záznam výseku ze života psychiatra, učitelky, komisaře a několika dětí.

Rodiče, kteří bijí děti

(...) To, co dělá Hochgatterrerův román napínavým a poutavým čtením, jsou právě náznaky. Dokáže odkaz do důležitého příběhu z hrdinovy minulosti shrnout v jedinou větu, dokáže říct v jednom odstavci spoustu věcí, aniž nám př itom prozradí všechno - a aniž se k tomu ještě v průběhu románu vrací (a když, tak zase jen náznakem). Hutné, neobyčejně vtipné popisy atmosféry běžných dní, kdy během jedné poznámky vycítíme, na co by jiní autoři potřebovali dvě kapitoly, líčí život našich jižních sousedů (a tím i náš, protože, jak se říká, "Česko je Rakousko v nepořádku") tak, jak by to u nás patrně nikdo nedokázal. Metoda Pauluse Hochgatterera je paradoxní: dala by se nazvat přesnou přibližností. Málokdy řekne něco konkrétního, ale vždycky máme pocit, že se trefil přímo do černého.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Dům s matracemi
Autor:
Hochgatterer, Paulus
Nakladatel:
Host
EAN:
Doporučená prodejní cena:
149 Kč
Překlad:
Dimter, Tomáš
Popis:
Elektronická kniha, 256 stran, se zabezpečením DRM, ePUB ePUB, PDF PDF, česky
Rok vydání:
2011