Michael Cunningham - Domov na konci světa

Domov na konci světa

Nakladatel: Odeon 2013
Rozebráno
323 Kč
pohlídat
Domov na konci světa

Domov na konci světa

206 Kč
Rozebráno
206 Kč
pohlídat

Anotace

Osamělý a introvertní Jonathan zvláštním způsobem "doplňuje" svého kamaráda Bobbyho; znají se od dětství a oba jsou gayové. Zatímco Jonathan se odstěhuje do New Yorku, Bobby bydlí u jeho rodičů v Clevelandu. Do příběhu později vstupuje Clare, Jonathanova spolubydlící, a jakkoli ví o jeho sexuální orientaci, touží mít s ním dítě. Nakonec se všichni...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Cunninghamovský román - homosexualita, bisexualita, dva až tři lidé, kteří se mají rádi:-) a společně mají dítě, AIDS, stín smrti.
Výborný román, knihu prostě nelze odložit, má spád, je plná překvapujících situací, přitom podaných naprosto klidně, jako by se "nechumelilo". Krásné vztahy, křehké, přitom pevné, hluboké.
A film je také skvělý.
Velmi čtivá kniha, od které se často nemůžu odtrhnout. Příběhy hlavních postav ukazují, že život je opravdu pestrý. Některé situace a pocity hlavních postav mi připomínají mé vlastní. Tak jako 'Hodiny', je kniha členěna do kapitol, které střídavě vyprávějí jednotliví hrdinové.
I mě po přečtení této knížky popadla snaha žít jinak, snaha splnit si svůj sen...
Domov na konci světa je jednou z knížek, u kterých jsem znovu získala pocit, že můj současný život není takový jaký bych ho chtěla mít.
Kniha je zřejmě skvělá, ale překlad se mi zdá těžkopádný. Našel jsem i neuvěřitelné množství překlepů. Velmi špatná vizitka Odeonu.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Láska na konci světa

Než se americký spisovatel Michael Cunningham (1952) proslavil svým mistrovským čtvrtým románem Hodiny (The Hours) z roku 1998 (č. 2002), výrazně na sebe upozornil již v roce 1990 vydáním svého druhého románu Domov na konci světa (A Home at the End of the World).
Celá recenze

Rozličné podoby lásky

Americký prozaik Michael Cunningham se proslavil svou poctou Virginii Woolfové v podobě románu Hodiny, za nějž získal mnoho literárních cen a který byl s nemenším úspěchem zfilmován. Uznání si však získal už svým předchozím dílem Domov na konci světa.
Celá recenze

Rozličné podoby lásky

(...) láska je klíčovým slovem románu a poznáme ji v mnoha podobách: jako fyzickou, neosobní vášeň u Jonathana a jeho partnerů, jako prostředek k plození dětí u Clare a Bobbyho, jako mateřský cit, který Alice cítí k marnotratnému synovi, i jako cit, jejž člověk cítí k nevyléčitelně nemocnému. (...) Domov na konci světa sice nedosahuje kvalit Hodin, přesto jde o dílo hodné čtenářovy pozornosti. Originálním způsobem totiž dokazuje možná trochu otřepanou frázi, že láska je hluboký individuální cit, který se nenechá spoutat pohlavím ani konvencí.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Domov na konci světa
Autor:
Cunningham, Michael
Nakladatel:
Odeon
EAN:
9788020714831
ISBN:
978-80-207-1483-1
Doporučená prodejní cena:
359 Kč
Překlad:
Jindra, Miroslav
Popis:
1× kniha, vázaná, 398 stran, česky
Rozměry:
12,5 × 20 cm
Rok vydání:
2013 (2. vydání)