Klára Smolíková - Čertice Dorka

Čertice Dorka: Nechytej mě za slovo!

Nakladatel: Pasparta 2016
Rozebráno
207 Kč
pohlídat

Anotace

Malá čertice Dorka vyrůstá u své babičky. Někdy si spolu báječně rozumějí, jindy se vůbec nemohou dohodnout. Dorka totiž každou chvíli chytá babičku za slovo. Jak se to dělá? To si počíháte na větu či slovní spojení, které by mohlo vlastně znamenat něco úplně jiného, než dotyčný myslí. A skočíte po něm! Čertice má nejen velkou představivost, ale...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Čertice Dorka vás chytne za slovo i za srdce!

Malá čertice Dorka vyrůstá u své babičky. Někdy si spolu báječně rozumějí, jindy se vůbec nemohou dohodnout. Dorka totiž každou chvíli chytá babičku za slovo. Jak se to dělá? To si počíháte na větu či slovní spojení, které by mohlo vlastně znamenat něco úplně jiného, než dotyčný myslí. A skočíte po něm! Čertice má nejen velkou představivost, ale ještě k tomu umí trošku kouzlit, takže se třeba po ránu promění v rybičku a vyskočí z postele. Jak si to babička přála.

ČERTICE DORKA. ZÁBAVNÁ KNÍŽKA PRO MALÉ DĚTI S PRACOVNÍMI SEŠITY

(...) Nakladatelství Pasparta vydává zábavné, bohatě ilustrované knížky s piktogramy pro děti s autismem, mající problémy se čtením i všechny ostatní děti od tří let. Jedna z nich pro menší děti je knížka Kláry Smolíkové – Čertice Dorka, Nechytej mě za slovo s ilustracemi Honzy Smolíka. (...) Menší čtenáři se tak snadno dovědí, co to znamená, když se tvářím, že mi uletěly včely, nebo jsem jak na trní, anebo mám např. kliku. Projekt vycházel v časopisu Sluníčko a dočkal se knižní podoby. Vtipné obrázky známá rčení se v knize Kláry Smolíkové velmi pěkně doplňují a jsou rozhodně dobrou knížkou pro děti s poruchami, ale nejen pro ně.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Čertice Dorka
Autor:
Smolíková, Klára
Nakladatel:
Pasparta
EAN:
9788088163275
ISBN:
978-80-88163-27-5
Doporučená prodejní cena:
230 Kč
Ilustrace:
Smolík, Honza
Popis:
1× kniha, vázaná, 56 stran, česky
Rozměry:
20,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2016 (1. vydání)