Ke stažení Info OKO

Dům s vypůjčeným výhledem

Nakladatel: Host 2017
Ihned
199 Kč

Anotace

To, co mělo být únikem, se stává návratem k sobě samé.
Život v rodném městě mohl být pro novinářku Zou příjemný a jednoduchý, kdyby dokázala konečně zakořenit. Jenže Zou to zase táhne pryč. Přijímá proto nabídku sběratele umění, aby se pokusila vypátrat padělatele obrazů. Odjíždí nejprve do New Yorku a poté do Japonska. Ocitá se v neznámém světě,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Tahle knížka se povedla. Můžete číst vlastně najednou detektivku, cestopis, knihu o umění... Nejvíce se kniha věnuje hledání a nalezení vnitřního klidu, řádu a souvislostech. Ku četbě doporučuji.
Takhle silný příběh jsem dlouho nečetla. Knížka mě dostala do kolen a úplně mě pohltila. Volný začátek, kdy vás zaujme hlavní hrdinka se mění ve zvědavost, čekáte rozhřešení. Pak přichází velká náhoda, klidný japonský život a pak drama. Popadne vás strach. Čtete jak o život a čekáte na rozuzlení. To vás dostane! Doporučuju.
Skvělá kniha! O Japonsku, o padělcích, psáno formou osobních zážitků novinářky Zoe, která všechno kolem líčí s velkým zaujetím a s takovou přesvědčivostí, že bych jí věřila úplně všechno, i ty náhody, které jí v životě potkají, díky nimž zažívá dobrodružný a krásný milostný příběh. Nakonec se ocitá v nebezpečí a čtenář je napjatý do poslední chvíle, jak to dopadne.
Krásná kniha. Napínavý příběh o životě, o lásce, o Americe, hlavně velmi zajímavé čtení o Japonsku, navíc o falzifikátech obrazů. Koupil jsem jako dárek třem blízkým lidem, a mělo to velký úspěch. Doporučuju!
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Vypůjčený život

(...) Autorce se v románu podařilo zachytit velké množství japonských reálií, jež jsou do textu zakomponovány velmi nenásilně – v některých případech prostřednictvím popisu, ale mnohem častěji jako součást dialogu mezi postavami. Statické výjevy jsou tak neustále střídány údernými replikami, což vyprávění činí vyváženým a knize přidává na čtivosti. Leierová ve svém příběhu ukazuje, že i mezi naprosto odlišnými kulturami je možné najít porozumění a vzájemné pochopení a že každá kultura může tu druhou obohatit. Zajímavou a velmi pečlivě propracovanou postavou je pak malíř Tomohiro, jehož tajemnou minulost autorka odkrývá velmi pomalu, čímž stupňuje čtenářovo napětí. Dům s vypůjčeným výhledem je románem postaveným na vyvážené kombinaci psychologie, napětí, filosofie, kunsthistorie a japonských reálií, který ve svém čtenáři zanechává pocit hlubokého klidu.

Když New York podrazí Japonsku nohy

Debut Martiny Leierové Dům s vypůjčeným výhledem čtenáři poskytuje přitažlivou zápletku, trefně popsané kulisy Japonska a závěr vybízející k zamyšlení. Tyto přednosti však stojí na nepřesvědčivém a zbrklém úvodu, který jinak vcelku zdařilému románu ubírá na síle.
Celá recenze

PADĚLKY A VZTAHY

(...) Svěže a inteligentně napsaná próza kombinuje trefný popis reálií několika zemí s nepřehnanou dávkou kunsthistorie, a navíc s detektivním příběhem s překvapivou pointou. Zve čtenáře mezi lidi zvyklé pohybovat se s důvěrou v širokém světě. V knize není nic z obvyklé sebezahleděnosti české prózy, u které je někdy potíž říct, o čem vlastně vypráví. Martina Leierová přináší čtivý příběh s objevně popsaným pozadím a s dávkou nadhledu a humoru navíc(další vzácná komodita)!

Magazín OKO

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Dům s vypůjčeným výhledem
Autor:
Leierová, Martina
Nakladatel:
Host
EAN:
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 352 stran, bez zabezpečení DRM, 0,5 MB ePUB ePUB, 1,2 MB Mobi Mobi, 1,1 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2017