Efektní audio brutalita, označená jako nevhodná pro mladistvé

/ Tomáš Weiss

Černý humor a krvavý horor - takový mix se rozhodl položit na naše obnažené povrchy Štěpán Kopřiva, když napsal Asfalt. Kniha, která začne smrtí všech pěti hlavních hrdinů? Ano, protože je autor potřebuje dostat do pekla. Mezi démony a kolaboranty lidské rasy budou mít plné ruce řezničiny pro dobro světa. Nebo prostě jen proto, že se nechtějí stát asfaltem. Ukázka pochází z Asfaltu II.

 

Další články

Rádio Kosmas

Zahrada pokračuje Lovcem

V druhém dílu Zahrady s podtitulem Lovec hrdinové vnikají hlouběji do tajemství Lesa a sny se proplétají s realitou čím dál intenzivněji. Zatímco fotografka Mara citově osciluje mezi pohledným cizincem Nikolajem a svérázným Tomášem, vývoj událostí dále graduje až k radikálnímu činu Johana Hajduka. Na scénu vstupuje nová hrdinka, Johanova mladší sestra Julie.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Rybí povídky jako dárek pro Centrum Paraple

Koupí tohoto předmětu podpoříte....ano, chápu, trochu už to leze na nervy. Ale jako vždycky: netřeba házet všechno na jednu hromadu. Centrum Paraple funguje 20 let a mnoha lidem s handicapem pomohlo a jistě ještě pomůže. A povídky Oty Pavla, načtené Miroslavem Táborským, Markem Ebenem, Jiřím Lábusem nebo Zdeňkem Svěrákem, jsou něco, co člověka neurazí a potěší. A nakonec to ještě pomůže.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Chce-li Wallander pomáhat Lotyšům, půjdou po něm Rusové

Ještě než Putin rozkáže vyprovokovat nějakou akci v Pobaltí, která by názorně vyzkoušela, jak to NATO myslí se společnou obranou vážně, můžete si v autě nebo před spaním pustit komisaře Walladera na jeho procházce po Rize. Načteno jedním z nejlepších rozhlasových hlasů současnosti, Jiřím Vyorálkem.