Stříkněte si do uší Pěnu dní

/ Tomáš Weiss

Slavná Vianova halucinační milostná romance. Surreálná Paříž, láska mezi Chloe a Colinem, klavír, co míchá drinky, leknín, co zabíjí.... Česky vyšlo poprvé v roce 1967, dvacet let po prvním vydání originálu. Existují divadelní inscenace, film....a teď už i audiokniha. Čte Ladislav Mrkvička.

Další články

Rádio Kosmas

Stará dobrá klasika - komisař Maigret

Ano, archetyp detektiva přežívá i severské dryjáky. Komisař Maigret patří do kategorie Sherlocka Holmese nebo spíš detektiva Colomba. Dýmka, rozvaha, lidskost. První příběh napsal Belgičan George Simenon už v roce 1931. A pak dalších víc jak osmdesát. Maigret je legenda. Stejně jako jeho český hlas Rudolf Hrušínský.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Skrytý půvab byrokracie - a vida, ministerská cena si našla Patrika Ouředníka

Patrik Ouředník (1957) patří v zahraničí k nejznámějším současným českým spisovatelům. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků. Žije od roku 1985 ve Francii. Čecháčky s jejich podařenými vládami nikdy moc nemusel. A prd - dali mu metál!
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Solaris: myslete na to, že víc nevíme, než víme

Co asi chtěl polský spisovatel Stanislaw Lem tímhle vědecko-fantastickým románem skutečně říct? Že jsme se příliš upnuli jen k jedné cestě poznání? Že máme být opatrní, když začneme být hrdí na to, co už všechno umíme a čemu jako lidstvo rozumíme? Jaká prozření nás v 21. století čekají? Kteří vědci budou směšní a kteří kacíři svatí? Zaposlouchejte se do téhle zvláštní literární meditace. Legendární hlas Richarda Honzoviče pasuje geniálně!