Amazon - dobrý sluha, zlý pán

/ Tomáš Weiss

Kniha, Globální samoobsluha - Jeff Bezos a věk Amazonu, která záměrně vyšla v roce, kdy slaví Amazon 20 let existence a jeho zakladatel Jeff Bezos padesátiny, je opravdu nesmírně zajímavé čtení. Jak vznikl Amazon? Proč začal zrovna s knihami? Jaké byly panenské časy prodávání na internetu? Jak bylo těžké nás naučit na internetu nakupovat? Co je to za chlápka ten Bezos? Je možné mít od každé knihy, která je na světě k dostání, ve skladu Amazonu dva kusy? Teď i jako audio, čte Martin Stránský.

Další články

Rádio Kosmas

Stříkněte si do uší Pěnu dní

Slavná Vianova halucinační milostná romance. Surreálná Paříž, láska mezi Chloe a Colinem, klavír, co míchá drinky, leknín, co zabíjí.... Česky vyšlo poprvé v roce 1967, dvacet let po prvním vydání originálu. Existují divadelní inscenace, film....a teď už i audiokniha. Čte Ladislav Mrkvička.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Stará dobrá klasika - komisař Maigret

Ano, archetyp detektiva přežívá i severské dryjáky. Komisař Maigret patří do kategorie Sherlocka Holmese nebo spíš detektiva Colomba. Dýmka, rozvaha, lidskost. První příběh napsal Belgičan George Simenon už v roce 1931. A pak dalších víc jak osmdesát. Maigret je legenda. Stejně jako jeho český hlas Rudolf Hrušínský.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Skrytý půvab byrokracie - a vida, ministerská cena si našla Patrika Ouředníka

Patrik Ouředník (1957) patří v zahraničí k nejznámějším současným českým spisovatelům. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků. Žije od roku 1985 ve Francii. Čecháčky s jejich podařenými vládami nikdy moc nemusel. A prd - dali mu metál!