Igor Bareš jako Gentleman v Moskvě

/ OneHotBook

Hrabě Alexandr Iljič Rostov je na konci občanské války jako „nenapravitelný aristokrat“ odsouzen bolševickým tribunálem k doživotnímu vězení v moskevském hotelu Metropol. Uhlazený vzdělanec je nucen žít v podkrovní komůrce, zatímco venku se odehrávají nejbouřlivější události ruské historie. Přesto zakusí úžasné dobrodružství dalece přesahující hranice hotelu, jenž je se svými zvyklostmi, každodenní rutinou a různorodým personálem světem sám pro sebe. Čte Igor Bareš.

Další články

Rádio Kosmas

Můžeme si namlouvat, že se tohle řešení bude všem zamlouvat?

Desetiletý Viktor jde ve škole z průšvihu do průšvihu. Jeho máma Hana je divadelní herečka, která si s ním už moc neví rady. Když ale dostane nabídku na natáčení seriálu, bere ji jako možné vyústění situace. Přestěhuje nezdárného synka k babičce na venkov. Každý ze zúčastněných má ale dost rozdílné představy, jak by měl jeho život vypadat. V audiočetbě knihy Petry Soukupové Nejlepší pro všechny účinkují: Milena Steinmasslová, Jan Cína a Martina Krátká.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Audio Pejsek a kočička s herci z Dejvického divadla

Textové znění vychází z kritického vydání ve Spisech Josefa Čapka a kromě devíti klasických příběhů obsahuje i povídání Jak pejsek s kočičkou slavili 28. října, které bylo po roce 1948 z politických důvodů vypouštěno. Místo Karla Högera je tu dramatizace v podání herců Dejvického divadla (Trojan, Plesl, Krobot, Čermák, Myšička, Neužil, Kubařová, Krobotová...), místo Čapkových známých obrázků ilustrace výtvarného dua Tomski&Polanski, kteří svou aktuální verzi pojali jako poctu autorovi.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

V ospalém městečku Margrave kdesi v Georgii vypuknou jatka...

Britský spisovatel akčních thrillerů, vlastním jménem Jim Grant, tvoří pod pseudonymem Lee Child. Po dokončení práva na univerzitě pracoval v televizi. Od roku 1977 do roku 1995. Když byl v rámci firemní restrukturalizace propuštěn pro nadbytečnost, rozhodl se psát romány ve stylu amerických thrillerů, jež jsou podle něj „tou nejčistší formou zábavy“. O Jackovi Reacherovi zatím vyšlo česky v nakladatelství BB art 20 knih.